Odhaľte skryté jedy v potravinách!

Jedy na nás číhajú v bežných potravinách, kozmetike i liečivách. Denne sa stretávame s podvodnými alebo zámerne skrytými informáciami o zložení potravín. Všetky skryté pravdy o odvrátenej stránke moderného životného štýlu a nebezpečných látkach okolo nás, ktoré reklama, médiá a často aj medicína odporúčajú ako zdraviu prospešné, odhaľuje český knižný bestseller „Doba jedová“, ktorý vyšiel v týchto dňoch prvýkrát v slovenčine v našom vydavateľstve a  vyvolal rozruch nielen v slovenských domácnostiach, ale aj u odbornej verejnosti.

Málokto vie, čo skutočne obsahujú potraviny, ktoré denne kupujeme, kozmetické prípravky, s ktorými denne prichádzame do styku, alebo voľnopredajné liečivá, ktorými sa snažíme vyzdravieť. Fluoridy, hliník, aspartám, glutamát, cholesterol, lamino, nikotín, "éčka", dioxíny, bisfenoly, ortuť  - jedov okolo nás neustále pribúda a výrobcovia  potravín, kozmetiky a liečiv nám prirodzene nehovoria o negatívach svojich produktov. Preto je na nás, aby sme ich triky a nepravdy odhalili a nenaleteli im.

Medzinárodne uznávaní odborníci v oblasti biomedicíny a toxikológie - Prof. RNDr. Anna Strunecká, DrSc. a Prof. RNDr. Jiří Patočka, DrSc. - v knihe „Doba jedová“ jasnou, prístupnou a zrozumiteľnou formou vysvetľujú, ako nám škodí mnohé z toho, čo považujeme za zdravé, a ako odmietame to, čo zdravé je, z obavy, že nám to uškodí. Na mnohých príkladoch ukazujú, čo nám škodí v potravinách, nápojoch, kozmetike, potravinových doplnkoch aj v životnom prostredí. Zvýšenú  pozornosť venujú možným rizikám očkovania, ktoré sú v súčasnosti ostro sledovanou témou. Zaujímavé sú nové pohľady na toxicitu hliníka, na odporúčané očkovanie dojčiat, ale  aj návody pre rodičov, ako môžu prispieť k bezpečnému očkovaniu detí. Autori kriticky analyzujú nežiaduce účinky vakcín, o ktorých rodičia spravidla nemajú informácie.

„Slovenská verejnosť dostáva do rúk unikátnu príručku, ktorá jej pomôže zorientovať sa v neprehľadnej oblasti ovládanej záujmami trhu a zisku a poskytne mu užitočné rady, ako sa brániť pred mnohými zdravotnými rizikami.“ vysvetľuje riaditeľka Vydavateľstva Príroda, Ing. Táňa Pastorková.

Zástupcovia médií, ktorých zaujímajú veci okolo nás, sú pozvaní na zaujímavú tlačovú konferenciu spojenú s občerstvením bez toxínov. Tam budú spoločne s autorom knihy a ďalšími významnými hosťami hľadať vysvetlenie mnohých súčasných problémov, ako je napríklad melamínový škandál, kontaminácia mäsa a vajec dioxínmi, amalgámové plomby, sloboda v očkovaní a podobne. Konferencia sa uskutoční 28. júna v Bratislave a o jej priebehu sa dočítate aj na Modrom konikovi 🙂

Témy konferencie a hostia:

Začni písať komentár...

Odošli