Zienky ktore robite doma jogurty tak robite z jogurtu a mlieka alebo z jogurtovej kultury zo sacku ? Priepasne ktory je lepsi? A ako Vam chutia? Su lepsie ako kupovane ? Ci to je vec zvyku? Su huste? Dakujem
@patricia_b mozem poprosiť recept
@patricia_b a je aky? Lepsi ako original ci horsi? A stale robis z kupovaneho ci aj z uz urobeneho jogurt? Zohrievas mlieko?
@kvietok173
@slalu mlieko zohrejem, kým sa nezačne robiť pena, dám dole z pece počkám kým sa ochladí na 40 stupňov, vmiešam jogurt (ak mi ostane tak svoj) ... dám do pohárikov, cez noc v teple, ráno do chladničky a vydržia 2 týždne, mne chutia viac ako kupné a náklad na výrobu je cca 20-25 centov (200g)
a mlieka pouzivate aj kupene z obchodu?
@patricia_b Dakujem
@kvietok173 ano
@ayfer ? co ano?
@kvietok173 1 : 1 čiže 1 malý jogurt na 1 liter mlieka, kupované, ale snažím sa čerstvé, alebo zo starého otca resp. mliekomatu, kde cítiť aj kravičku v tom mlieku
@patricia_b dakujem vyskusam
@kvietok173 ak budeš mať nepasterizované mlieko, tak to daj prevariť a počkaj kým vychladené na požadovanú teplotu
@patricia_b nie nemam dostupne take mlieko iba klasika z obchodu kupujem plnotucne tatranske bio ale musim kupit teplomer lebo nemam taky . A nechavas kde tie jogurty cez noc? Teraz kurime v peci tak na vrchu je teplo ale inokedy netusim kde ich dat .
@kvietok173 40 stupňov je cca ako keď sa zisťuje ďetom voda vo vani alebo mliečko. Namočiš malíček a nie je horúce ani chladné resp. kvapneš na vnútornú časť predlaktia .... pod dekami zabalené pod radiátorom, takze k peci alebo na pec by malo byt v pohode
@maluta ja mam susicku kde je napisane ze sa mozu aj tam robit jogurty ale teraz kurime pecou tak by som rada vyuzit pec
@kvietok173 ved urcite, svokrovci to tiez tak robievali, len my taku moznost nemame tak sme si to zjednodusili
Ja robím z hollandie bieleho a mlieka