32 / 140
    Kokosová pochúťka

    Ladka môžem poprosiť o recept? dakujem pekne

    13. mar 2015

    @adela2611 https://www.mimibazar.sk/recept/9950/kokosova-p...

    sice neskoro a nie som ta , co ma tento album, ale tu je tento kolacik

    6. aug 2017

    @katrin21 dakujem pekne..

    6. aug 2017

    @lada333 mozes mi prosim ta napisat, ako robis plnku? myslim presny postup, lebo ja ju nikdy nemam taku vysoku.. neviem, ja som mala doteraz recept ze nad parou sa slaha.. ale vzdy pocas slahania mi akoby spadne a strati objem..... hmmm slaham ju moc, ci malo? kedy davas cukor? do masla, alebo uz do zltkov? dik

    6. aug 2017
    lada333
    autor

    @katrin21 moc ďakujem za pridanie receptu, vôbec som si nevšimla komentár od pani @adela2611 ospravedlňujem sa. Robím to presne podľa postupu aký si pridala. Ja dávam 9 vajíčiek, lebo sa mi zdal zákusok dosť nízky (plech o rozmere A4). Po prvýkrát som robila krém nad parou, ale vanilkový cukor mi vŕzgal pod zubami, čo sa mi nepáčilo. Tak som skúsila s cukrovým rozvarom a je to riadny rozdiel. Krém je jemnučký a ľahodný. Odporúčam vyskúšať 😉

    6. aug 2017

    @lada333 jaaaj, tak na malom plechu je to vacsie, ja robim na velkom plechu, tak to nemam take vysoke aj preto potom... inak ja mam recept s praskovym cukrom aj do cesta, aj do plnky... ale vyskusam ako hovoris s tym rozvarom... dakujem

    7. aug 2017

    a do 9 bielkov a zltkov mas ake davky cukru? kolko? hlavne do tej plnky.

    7. aug 2017

    Cesto mam vysoke ale ta plnka je chutna ale nizka..

    7. aug 2017
    lada333
    autor

    @katrin21 9 žĺtkov vyšľahám so 4 vanilkovými cukrami až do zblednutia. Medzitým sa mi už varí sirup a keď je uvarený na niť, zaleješ za stáleho šľahania do žĺtkov a šľaháš do vychladnutia. Pridám recept, podľa ktorého ho robím, už si len vypočítam pomer (zakaždým robím v inom plechu, podľa kusom porcií koľko budem chcieť.)
    2 žĺtka vyšlahať s 1 vanilkou do peny, medzitým dať variť 65 g kryštálového cukru a 3 polievkové lyžice vody - variť na niť, potom hneď horúce vliať do vyšľahaných žĺtkov a šľahať do vychladnutia, potom zašľahať polovicu masla.
    PS: žĺtky sa ti uvaria v tom horúcom cukrovom rozvare

    7. aug 2017

    @lada333 dakujem napisem si to

    7. aug 2017