@adela2611 https://www.mimibazar.sk/recept/9950/kokosova-p...
sice neskoro a nie som ta , co ma tento album, ale tu je tento kolacik
@lada333 mozes mi prosim ta napisat, ako robis plnku? myslim presny postup, lebo ja ju nikdy nemam taku vysoku.. neviem, ja som mala doteraz recept ze nad parou sa slaha.. ale vzdy pocas slahania mi akoby spadne a strati objem..... hmmm slaham ju moc, ci malo? kedy davas cukor? do masla, alebo uz do zltkov? dik
@katrin21 moc ďakujem za pridanie receptu, vôbec som si nevšimla komentár od pani @adela2611 ospravedlňujem sa. Robím to presne podľa postupu aký si pridala. Ja dávam 9 vajíčiek, lebo sa mi zdal zákusok dosť nízky (plech o rozmere A4). Po prvýkrát som robila krém nad parou, ale vanilkový cukor mi vŕzgal pod zubami, čo sa mi nepáčilo. Tak som skúsila s cukrovým rozvarom a je to riadny rozdiel. Krém je jemnučký a ľahodný. Odporúčam vyskúšať 😉
a do 9 bielkov a zltkov mas ake davky cukru? kolko? hlavne do tej plnky.
Cesto mam vysoke ale ta plnka je chutna ale nizka..
@katrin21 9 žĺtkov vyšľahám so 4 vanilkovými cukrami až do zblednutia. Medzitým sa mi už varí sirup a keď je uvarený na niť, zaleješ za stáleho šľahania do žĺtkov a šľaháš do vychladnutia. Pridám recept, podľa ktorého ho robím, už si len vypočítam pomer (zakaždým robím v inom plechu, podľa kusom porcií koľko budem chcieť.)
2 žĺtka vyšlahať s 1 vanilkou do peny, medzitým dať variť 65 g kryštálového cukru a 3 polievkové lyžice vody - variť na niť, potom hneď horúce vliať do vyšľahaných žĺtkov a šľahať do vychladnutia, potom zašľahať polovicu masla.
PS: žĺtky sa ti uvaria v tom horúcom cukrovom rozvare
Ladka môžem poprosiť o recept? dakujem pekne