19 / 23
    Orechovo-špaldová bábovka podľa receptu Martinky Jančekovej
    ladytt
    autor

    POTREBUJEME:
    4 celé vajcia, 200 g trstinového cukru, 1 vanil. cukor, 200 g mletých vlašských orechov, 100 g špaldovej hladkej múky, 3PL vody, pol deci repkového oleja,1/2 práš. do pečiva, 2-3 PL kakaa.

    POSTUP PRÍPRAVY

    Celé vajíčka vyšľaháme s cukrami do peny. Zmiešame všetky suché prísady okrem kakaa. Polovicu za stáleho miešania vysypeme do vyšľahaných vajec, potom pridáme 3 PL vody s olejom a dosypeme suchú masu. Polovicu si dáme do inej misky a zmiešame s kakaom. Pečieme na 180 st. prikryté alobalom, cca 50-55 min

    6. máj 2014