352 / 421
    Špaldové pečivo

    600 g špaldová celozrnná hladká múka
    1/2 kelímka biely jogurt
    1 ks sušené droždie Express (Dr. Oetker)
    1 PL trstinová melasa
    1 a 1/2 čl soľ
    1 čl rasca celá
    za hrsť ľanové/slnečnicové/sezamové semienka
    300 ml voda teplá

    Všetky suroviny som spolu zmiešala v mixéri. Cesto som nechala podkysnúť asi 30minút. Po vykysnutí som pomúčila dosku a vykrajovala som bochníky a urobila aj zopár rožkov. Vyšlo mi 12 kúskov pečiva. Pečivo som dala piecť do trúby vyhriatej na 170 stupňov a piekla som asi pol hodinu. Po vybratí z trúby som pečivo potrela vodou zmiešanou so soľou.

    28. jan 2016

    @lekorica Evka kde kúpim trstinovú melasu?

    3. feb 2016

    @1bambulka1 Ja ju kupujem túto v bio obchode u nás.

    3. feb 2016

    @lekorica ďakujem popozeram

    3. feb 2016