372 / 421
    Cuketové špagety s bolognese omáčkou a mletým mäskom

    Na omáčku budeme potrebovať:
    500g mletého mäsa (ja miešam pol na pol bravčové a hovädzie chudšie)
    1 menšia cibuľa
    500g paradajkový pretlak (ja som použila domáce lúpané paradajky, ktoré som si v lete sterilizovala)
    3 strúčiky cesnaku
    za hrsť čerstvej nasekanej vňate oregána
    himalájska soľ - podľa chuti
    mleté korenie - podľa chuti
    1PL olivový olej
    Parmezán na ozdobu
    Postup:
    Cibuľku som nakrájala a osmahla na olivovom oleji. Do cibuľky som primiešala mäsko a asi 5 minút som ho pražila. Potom som do mäska pridala lúpané paradajky (paradajkový pretlak), soľ a korenie. Takto som to dusila cca 10 minút. Nakoniec som pridala cesnak a oregano a ešte som povarila asi 5 minút.
    Na cuketové špagety budeme potrebovať:
    1 menšia cuketa
    1 strúčik cesnaku
    olivový olej
    Postup:
    Cuketu si špeciálnou škrabkou nakrájam na špagety. Na panvicu dám olivový olej na ktorom osmahnem popučený cesnak asi 30 sekúnd. Pridám cuketové špagety a opekám ich asi 1 minútu, kvôli zmäknutiu. Po minúte vyberiem na tanier a servírujem s bologneskou omáčkou a parmezánom.

    10. mar 2016

    nerobte prosím chute hned od rána

    11. mar 2016

    @makli 😀 To uz bolo na veceru. 🙂

    11. mar 2016