399 / 421
    Orechová torta bez múky

    Orechová torta Ingrediencie: 6 vajec, 120g mletých orechov, 4PL medu, 1ČL mletej zrnkovej kávy, 1ČL vínneho kameňa (prášku do pečiva), Krém: 250ml kyslej smotany, 250ml nízkotučného tvarohu, 130g mletých orechov, 4PL medu, orechy na ozdobenie, Postup: Žĺtky vymiešame s medom do penista, postupne pridáme orechy, tuhý sneh z bielkov, kávu a vínny kameň. Cesto som vyliala do tortovej formy (priemer 22cm) vystlanej papierom na pečenie a piekla som asi 40 minút na 190 stupňov. Vychladnuté cesto som prekrojila na polovice. Smotanu s tvarohom a medom som opatrne zmiešala a postupne pridávala mleté orechy. Potom som polovicu torty natrela krémom a preložila druhou polovicou. Nakoniec som potrela aj vrch a ozdobila vlašskými orechami. Nechala som vychladnúť v chladničke cca 1 hodinu. Mňam. Výborný je. 🙂

    17. apr 2016