410 / 421
    Tiramisu číslo II
    Komentár bol odstránený

    čo je to prosim ťa za rozdelenie rastlinna a živočíšna skupina? dakujem 🙂

    30. apr 2016

    @kamilkka to je pre tych, co stravu delia. Poprosili ma aby som stravu takto rozdelila. Napr. svagor je vegan, tak niektore recepty su len zo zeleniny a ovocia a moze ich aj on. A na druhej strane mam priatelov, ktori su na Paleo a to je zase cisto zivocisne jedlo. No a samozrejme su tu zeny, ktore sa stravuje podla delenej stravy, takze si mozu vybrat, co budu jest v rastlinny den a v zivocisny den. 😉

    30. apr 2016

    @lekorica jáááj, dakujem 🙂

    30. apr 2016

    Na korpus budeme potrebovať:
    6ks vajec
    4PL medu
    1PL mletej čiernej kávy (vmiešala som ju do cesta)
    50g kakaa
    1ČL sódy bikarbóny
    Na plnku budeme potrebovať:
    250g mascarpone
    2 vajcia
    rumová aróma
    2PL medu
    Postup:
    6 žĺtok si vymiešame so 4PL medu do penista, prídáme kakao, kávu a 1ČL sódy. Extra si vymiešame 6 bielok a pomaly vmiešame do hmoty. Zmes vylejeme na klasický plech vystlaný pečiacim papierom alebo silikónovou podložkou a pečieme 15 minút na 180°C. Rúra musí byť vyhriata. Cesto po upečení dáme opatrne dole z papiera a prekrojíme na polovice lebo cesto je len asi 1cm vysoké. Okrajky si odložíme na posýpku koláča.
    Plnka: Vymiešame mascarpone s dvoma žĺtkami a 2PL medu (nešľahať) pokiaľ sa to nespojí. Potom do hmoty vmiešame sneh z 2 bielkov, tak, aby nesplaskol. Nakoniec pridáme namiesto Amareta 1čl rumovej arómy a všetko premiešame. Korpus prekladáme plnkou. Vrch natrieme plnkou a posypeme posýpkou s okrajkov. Chladíme v chladničke aspoň 1 hodinu.

    10. máj 2016