19 / 82
    Plnené šampióny a kuracie stehná po taliansky

    Na 3 porcie budeme potrebovať:
    9ks menšie šampióny
    1 malá cibuľa
    4 koliečka pražskej šunky alebo inej salámy nakrájanej nadrobno
    olivový olej
    soľ, korenie
    3 pásiky farebná paprika
    50g nastrúhaný tvrdý syr
    Postup: Šampióny si vydlabeme lyžičkou a vnútro nakrájame nadrobno. Jednu malú cibuľku nakrájame a opečieme na oleji do sklovita, neskôr pridáme vnútro zo šampiónov a spolu ešte popražíme asi 3 minúty, osolíme a okoreníme. Potom šampióny zmiešame s nadrobno nakrájanou šunkou a paprikou a naplníme ich touto zmesou. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov cca 30 minút. 5 minút pred dopečením, pridáme syr a ešte zapečieme.
    Na talianske kura budeme potrebovať:
    1kg kuracie horné stehná
    850g lúpané paradajky
    2ks mrkva
    2ks petržlen
    2 strúčiky cesnaku
    pár vetvičiek čerstvého tymiánu
    soľ
    korenie
    korenie na grilovanie
    2dcl kuracieho vývaru (ja som použila vývar z polievky)
    Postup:
    Očistené stehná si okoreníme grilovacím korením. V mise si zmiešame lúpané paradajky, na kolieska nakrájanú mrkvu a petržlen, tymián, pretlačený cesnak a vývar, ak je málo slané, dosolíme a dokoreníme. Kuracie stehná si poukladáme do keramickej zapekacej misy a zalejeme paradajkovou zmesou. Pečieme v rúre vyhriatej na 200°C cca 1 hodinu.

    12. jún 2016
    Komentár bol odstránený

    mnaaaaaaaaaaaaaaam 🙂

    12. jún 2016

    @matula77 veru mňam. Také to bolo šťavnaté. 🙂

    12. jún 2016