28 / 82
    Bravčová panenka v slaninovom župane

    Bravčová panenka v slaninovom župane.
    Budeme potrebovať:
    500g bravčovej panenky
    250g oravskej slaniny
    pár vetvičiek tymiánu
    500ml vývar z polievky
    1 balenie grilovacie korenie
    2PL olivový olej
    Postup:
    Panenku si naložíme do marinády urobenej z grilovacieho korenia, tymiánu a oleja. Necháme odstáť najlepšie cez noc. Na druhý deň som panenku nakrájala na medailónky a opiekla z jednej aj druhej strany cca 2 minúty. Potom som medailónky obalila do slaninky a uložila do misy z Jenského skla a podliala vývarom z polievky. Pridala som pár vetvičiek tymiánu a ešte som dala zapiecť do rúry na 200°C cca 20 minút.

    3. júl 2016