33 / 82
    Galette s ricottou a cuketou

    Galette s ricottou a cuketou
    Na cesto budeme potrebovať:
    250g špaldová hladká múka biela
    120 g masla
    1/2 ČL soli
    1ČL citrónová šťava
    1ks vajce
    50 ml studená voda
    žĺtko na potretie cesta
    Na pnku budeme potrebovať:
    250 g syr ricotta
    60 g nastrúhaný parmezán
    1ks menšia cuketa
    čerstvo namleté čierne korenie
    soľ
    1 strúčik cesnaku
    mandle na ozdobu
    Postup:
    1. Do misy nasypeme múku a soľ. pridáme na kocky nakrájané maslo a postupne ho do múky zapracujeme.
    2. Pridáme celé vajce, citrónovú šťavu a postupne prilievame vodu. Všetko dobre zapracujeme do hladkého cesta. Hotové cesto zabalíme do fólie a necháme ho 30 minút odpočívať v chladničke.
    3. Medzitým si urobíme plnku. Zmiešame ricottu s parmezánom, zmes osolíme a okoreníme, pridáme nastrúhaný cesnak.
    4. Cesto rozdelíme na dva diely a pomocou valčeka ho vyváľame na dva rovnaké kruhy o priemere cca 22-25cm. Kruhy si preložíme na plech vystlaný pečiacim papierom. Do stredu cesta dáme hotovú syrovú plnku, navrch poukladáme na tenko nakrájanú cuketu a opatrne okraje cesta zavinieme. Nakoniec stred koláča posypeme mandľami.
    5. Okraje cesta potrieme žĺtkom a koláče pečieme v rozohriatej rúre na 190°C cca 45 minút. Viac receptov nájdete na: https://www.facebook.com/sevouvkuchyni/

    9. júl 2016

    Ty ale vyvaras a vypekas 😊 skoda, ze si neni bližšie 🙉 ja na to nemám vôbec cas, ale ani náladu 😁

    9. júl 2016

    @igrexova Už prázdninujem, tak sa vyžívam z plodov zo záhrady. 😀 Mňa to strašne baví, ale keby som mala variť pre reštauráciu, bolo by po chuti. 🙂

    9. júl 2016

    @lekorica tie prazdniny Ti zavidim, ale tie detiska v skole nie 😀 mne sa v lete varit nechce z toho dovodu, ze to beriem ako zabity cas 😲 radsej som vonku..este ze sa da varit v altanku 🙂

    10. júl 2016

    @igrexova tak ja len cez víkend varím takéto mňamoty. Cez týždeň trávim čas kade tade. 😀

    10. júl 2016

    @lekorica je potrebne nechat cesto odlezat? dakujem

    12. júl 2016

    @apleton ano, lebo maslo sa zapracovanim roztopi a potom sa cesto neda rozvalkat. 😉

    12. júl 2016

    @lekorica prave sa na nej pracuje, cucoriedkovo-ribezlova bude na ranajky, som zvedava 🙂

    13. júl 2016

    @apleton tak ako?

    13. júl 2016

    @lekorica paráda budem skúšať aj iné varianty 😉

    14. júl 2016

    @lekorica nakoniec len S ribezlami A tvarohovo-makovou plnkou

    14. júl 2016

    @apleton mnaaaam. Vyzera fantastikus. 🙂

    14. júl 2016

    @lekorica v reze, trocha viac sladké som mohla urobiť ale mne to neprekáža

    14. júl 2016

    @apleton pekne sa ti urobila. Ja som včera robila s mascarpone, ale blbá som namiesto masla dala nejakú náhradu (v Lídli som si nevšimla, že to nie je maslo), tak sa mi to celé roztieklo. Taká som bola naštvaná. 😅 Ale nakoniec sme to z plechu vylízali. 😀

    14. júl 2016

    @lekorica no fakt je to super, robila som aj z ovsenych vlociek, ale tato mi viac chuti, uz zostal len jeden kusok, zajtra na ranajky, aj ked by som si hned dala....vydrzim do rana 🙂

    14. júl 2016

    @apleton mne chutí aj tá slaná verzia. Zajtra pečiem tú sladkú. Hodím potom receptoš. 😉 Dnes som konečne kúpila v Kuflande pravé maslo. 😀

    14. júl 2016