44 / 82
    Cuketová zmes nielen na hrianky

    Aj vy máte na záhrade veľa cukety a neviete čo s ňou? Vyskúšajte tento recept na Cuketovú zmes nielen na hrianky.
    Na 6-7 ks 3dcl pohárikov budeme potrebovať:
    4 väčšie cukety (nevážila som)
    4 väčšie cibule
    1dcl oleja
    3 PL worcestrovej omáčky
    4 PL sójovej omáčky
    4 PL kečupu
    1/2 ČL kajenské korenie
    2ČL sladkej mletej papriky
    500 ml paradajkový pretlak
    1ks feferón
    soľ a korenie podľa chuti
    5 strúčikov cesnaku
    Postup:
    1. Cuketu si olúpeme a zbavíme jadierok. Nastrúhame ju najemno a osolíme 1 PL soli. Necháme ju chvíľu postáť, kým nepustí šťavu.
    2. Medzitým si na oleji orestujeme dosklovita nakrájanú cibuľu.
    3. Keď cuketa pustí šťavu, poriadne ju vyžmýkame (keby sme vodu nechali, musíme variť dlhšie, pokiaľ sa voda neodparí) a pridáme k orestovanej cibuli. Takto ju dusíme asi 15 minút. Občas premiešame.
    4. Potom pridáme worchester, sójovku, kečup kajenské korenie, papriku, pretlak, feferóny, soľ a korenie podľa chuti. Nakoniec pridáme cesnak a ešte asi 2-3 minúty povaríme. Horúce dáme do fľaštičiek a sterilizujeme 10 minút
    5. Používame to na hrianky, na cestoviny alebo pod mäso. Viac recptov nájdete na https://www.facebook.com/sevouvkuchyni/

    25. júl 2016