48 / 82
    Utopence

    Budeme potrebovať:
    2,5 kg špekáčikov (ja som zohnala so 60% mäsa, minimálne musia mať 40% mäsa)
    1,5kg cibule (použila som červenú, môže byť samozrejme aj biela)
    plnotučnú horčicu
    1ČL sladkej papriky
    1/2 ČL mletého čierneho korenia
    baranie rohy alebo feferóny
    Na nálev:
    40 guličiek čierneho korenia
    16 guličiek nového korenia
    6 ks bobkových lístkov
    2ČL soli
    0,6 l octu
    1,2 l vody
    Postup:
    Najprv si pripravíme nálev. Ocot, vodu, korenie, soľ a bobkový list privedieme do varu a necháme 5 minút bublať. Potom odstavíme a pustíme sa do špekáčikov. Špekáčiky olúpeme z kože, prekrojíme pzdĺž, ale nie úplne. Z vnútra ich potrieme horčicou a okoreníme paprikou zmiešanou s korením. Cibuľu si nakrájame na polmesiačiky a polovičky vkladáme do špekáčikov, ktoré prepichneme špáratkami, aby sa neotvárali. Takto ich vrstvíme do pohárov spolu so zvyšnou cibuľou a baraními rohami. Nakoniec ich zalejeme horúcim nálevom a necháme minimálne 5 dní odležať na chladnom a tmavom mieste.
    Viac receptov nájdete na https://www.facebook.com/sevouvkuchyni/?ref=aym...

    15. aug 2016