65 / 82
    Slivkové knedle s celozrnného kuskusu a špaldovej múky

    Slivkové knedle s celozrnného kuskusu a špaldovej múky.
    Budeme potrebovať:
    1 šálka celozrnného kuskusu
    12 PL lyžíc špaldovej polohrubej múky
    10 ks polené slivky (môžu byť aj zavárané)
    2ks žĺtky
    soľ, škorica, fruktózový cukor, mak
    rastlinné maslo
    Postup:
    Kuskus zalejeme vodou a necháme napučať. Pripravíme si misu, do ktorej prisypeme múku. Pridáme kuskus, žĺtka, trochu soli a 1 čajovú lyžičku škorice. Vypracujeme cesto (ja som na miesenie použila pekárničku). Cesto sa nesmie lepiť.
    Pokiaľ pekárnička miesi, pripravíme si slivky, ktoré odkôstkujeme a obalíme v škorici zmiešanej s fruktózovým cukrom.
    Keď je cesto vypracované, urobíme si z cesta valček a odkrajujeme z neho koliečka, ktoré stláčaním vypracujeme na okrúhle placky o priemere asi cca 10cm. Tieto placky plníme obalenými slivkami a tvarujeme ich do guliek. Takto vytvarované knedličky varíme v osolenej prevarenej vode cca 3 minúty, pokiaľ nám nevyplávajú na povrch.
    Zatiaľ čo sa knedličky varia, pripravíme si makovú posýpku. Mletý mak zmiešame s fruktózovým cukrom. V kastróliku si roztopíme rastlinné maslo. Uvarené knedličky posypeme makom a polejeme maslom. Z tejto dávky vyrobíme cca 20 knedličiek. Viac receptov nájdete na www.facebook.com/sevouvkuchyni/

    12. mar 2017