68 / 82
    Kuracie prsia plnené bryndzou

    Keďže sa blíži jar, tak sme si dnes urobili na obed kuracie prsia plnené bryndzou, oravskou slaninou a jarnou cibuľkou. Ako prilohu som podávala restovanú zeleninu a čerstvý šalát. Na 4 porcie budeme potrebovať:
    4 ks kuracie prsia
    125g bryndze
    2 plátky oravskej slaniny
    hrsť jarnej cibule
    olej
    maslo
    Príloha:
    300g šampióny
    1 menšia cuketa
    8ks cherry padajok
    1 červená cibuľa
    1 strúčik cesnaku
    maslo
    soľ
    čerstvý miešaný šalát
    Postup:
    1. Prsia si naklepeme, osolíme a okoreníme ( vnútro len trochu soli, lebo bryndza aj slanina sú slané).
    2. V miske si rozmiešame bryndzu s nakrájanou slaninou a jarnou cibuľkou.
    3. Touto zmesou plníme prsia tak, aby nám bryndza po preložení mäska nevytŕčala. Okraje mäska prepichneme bambusovými špajdlami, aby bryndza pri pečení nevytiekla.
    4. Na panvici si rozhrejeme olej a prsia vypražíme cca 2 minúty z každej strany. Prsia odložíme na pekáč.
    5. Do oleja, ktorý nám zostal v panvici, pridáme 1 PL masla. Maslo roztopíme a polejeme ním kuracie prsia.
    6. Prsia vložíme do rozohriatej rúry na 200°C a pečieme ešte cca 10 minút.
    7. Medzitým si orestujeme zeleninu na masle. Orestovanú zeleninu môžeme zmiešať s čerstvým šalátom. Viac receptov nájdete na https://www.facebook.com/sevouvkuchyni/

    13. mar 2017