69 / 82
    Pšenično-špaldový chlieb bez miesenia

    Pšenično špaldový chlieb bez miesenia. Chlebík je chutný a chrumkavý.
    Recept.
    2 hrnčeky špaldovej celozrnnej hladkej múky
    1 hrnček pšeničnej hladkej múky
    2ČL rasce
    1/4 ČL sušeného droždia
    1+1/4 ČL soli (ja používam himalájsku)
    1+1/4 hrnčeka teplej vody
    Postup:
    Všetky suroviny dáme do misy a zamiešame len aby sa spojili, nemiesime. Misku zakryjeme potravinárskou fóliou. Cesto by malo zdvojnásobiť svoj objem. Potom necháme cesto odpočívať nejakých 10 až 12 hodín (najlepšie cez noc).
    Potom cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, trochu sa lepí a pár krát ho preložíme. Vytvarujeme bochník a opatrne ho preložíme do ošatky a necháme podkysnúť ďalšie 2 hodiny. Pol hodinu pred uplynutím času tých dvoch hodín zapneme rúru na 230 stupňov a vložíme misu z jenského skla aj z vrchnákom do rúry, aby sa nádoba rozohriala. Po polohodine horúcu misu vyberieme a vložíme do nej bochník, ktorý pečieme 30 minút na 230 stupňov. Potom vrchnák odoberieme a ešte necháme bochník zapiecť 15-20 minút, aby sa nám urobila kôrka. Nakoniec chlebík vyberiem a potriem vodou zmiešanou zo soľou. Je naozaj výborný. Viac receptov nájdete na https://www.facebook.com/sevouvkuchyni/

    13. mar 2017