icon
1 / 78
Cesto: ja som použila 7 vajec, 1 dcl oleja, 6 PL kr. cukru, 1 van. cukor, prášok do pečiva, 3 PL hrubej múky, 3 PL polohrubej, 3 pl hladkej múky a 6 PL pomletých orechov
avatar
Komentár bol odstránený
avatar
Komentár bol odstránený
avatar
Komentár bol odstránený
avatar
lenadka
autor

Postup: bielka oddelíme od žĺtkov, žĺtky v poháriku dáme bokom. Bielka vyšľaháme mixérom do tuha. Ja zisťujem či sú dosť tuhé tak, že keď prevrátim misu hore dnom dobre vyšľahané bielka nevypadnú 😀 /veľa šťastia pri skúšaní 😀/. Keď sú dosť tuhé, počas miešania pridáme postupne cukor. Ten chvíľu vmiešavame kým sa nerozpustí, hneď za ním po častiach žĺtka, pekne jedno po druhom. Potom pomaličky vlievame olej, nesmie sa tam tresknúť naraz inak sa cesto zdrcne. Keď je vmiešaný pridáme postupne prášok do pečiva-celý, 3 PL hrubej, 3PL polohrubej a 3PL hladkej múky - postupne za stáleho miešania nie naraz. Nakoniec po lyžiciach pridáme aj 6PL pomletých vlašských orechov, keď pridáme tie už nemusíme použiť mixér, stačí premiešať vareškou jemne. Vlejeme do vymastenej múkov vysypanej formy a pečieme pri 180-200 cca pol hodinu.

Odpovedz
14. feb 2013
avatar
Komentár bol odstránený
avatar
Komentár bol odstránený
avatar
Komentár bol odstránený
avatar
Komentár bol odstránený
avatar
Komentár bol odstránený
avatar
Komentár bol odstránený
avatar

Ahojky, ďakujem za nakopnutie, tortu som skúšala aj ja a chcela by som sa ťa opýtať, či mi nevieš poradiť, kde som spravila "chybu". Marcipán na torte mi dosť mäkne, akoby sa roztápal. Môže to byť tým, že som ho vyváľkala moc natenko alebo, že možno nebol dobre stuhnutý krém na torte, či možno mi málo chladila chladnička? Máš skúsenosť? Ďakujem

Odpovedz
2. mar 2013
avatar
lenadka
autor

@chavierka môže to byť vtedy ak je plnka málo maslová...niekedy je lepšie dať dnu čoko krém ale na vrch potrieť maslovou plnkou, ja som dala čokoládovú ale natenučko, tiež pomôže vyvaľkať nahrubšie 😉

Odpovedz
2. mar 2013
avatar

@lenadka dakujem,o tyzden budem robit "premierovu",tato mala nazov "skuska"...tak snad ta bude dokonalejsia 🙂 dobru noc

Odpovedz
2. mar 2013
avatar

super postup, len by sa tam mozno ziadalo doplanit, ze ten krem, ktory je uvedeny nemoze ist pod potah, lebo ho rozpusti.
Pod potah sa dava maslovy krem, najlepsie maslo, cukor a omrvinky z korpusu vymiesat a to pouzit na obtretie torty. Ak uz davat pudongovy, tak urcite musi byt vacsi podiel masla ako tekutiny pouzitej na varenie pudingu🙂
ale inak super nafotene🙂

Odpovedz
9. mar 2013
avatar
lenadka
autor

@aduskatt ja som ho normálne dala na celú tortu aj pod poťah a dva dni tam bol a nič sa mu nestalo - poťahu 😉

Odpovedz
9. mar 2013
avatar

@lenadka chavierka pisala, ze sa jej topi....... ja ked som zacinala s tortami, tiez sa mi topil , mozno si mala hrubsi potah a nestihol sa premocit cely, kym ste zjedli, ono sa to topi znutra... a mozno si mala stastie🙂)

Odpovedz
9. mar 2013
avatar
lenadka
autor

@aduskatt práveže bol natenučko to bolo zo zvyškov hmoty na tejto torte čo je na foto, ale krém som dala natenučko a potom zatuhnúť do chladničky a on tak zaschol akoby trochu asi preto to vydržalo, chavierke som aj napísala že nech dá maslovú plnku...len ja som len taký amatér neviem či mám vhodný recepr na maslovú plnku, ako ju robíš ty? 🙂

Odpovedz
9. mar 2013
avatar

do torty uplne hocijaku a na obtretie vymiesam ciste maslo s cukrom, omrvinkami z korpusu a lyzicou nutely

Odpovedz
9. mar 2013
avatar
lenadka
autor

@aduskatt nerobia tie omrvinky potom také hrčky v tej plnke?

Odpovedz
9. mar 2013
avatar
lenadka
autor

@aduskatt ja dávam do maslovej plnky bešamel /3 dlc mieka uvarím z cukrom a 3 plnými PL hladkej múky, nechám vychladnúť/ a do vymiešaného masla z cukrom to potom postupne pridám a vymiešam

Odpovedz
9. mar 2013
avatar

@lenadka omrvinky rozmrvim, potom to vyslaham na kasicku mixerom s nozmi🙂

Odpovedz
9. mar 2013
avatar
lenadka
autor

@aduskatt taký nemám, jedine ponorný mám z nožmi, snáď by to šlo aj tým...

Odpovedz
9. mar 2013
avatar

nadherna!

Odpovedz
9. mar 2013
avatar

@lenadka no ved s takym to robim aj ja🙂

Odpovedz
9. mar 2013
avatar

@lenadka prosim Ta, aku gramaz masla a cukru treba? Ked chcem davat navrch tu maslovu plnku a na to tu hmotu

Odpovedz
23. aug 2013
avatar
lenadka
autor

@adkasmolka daj celé maslo veľké a cukor dávam podľa chuti - práškový

Odpovedz
23. aug 2013
avatar

@lenadka vdaka za radu.Torta spravena,zajtra sa podava,pofotim a poslem.VEEELKA VDAKA ZA TVOJ RECEPT,manzel ma nevie vynachvalit 🙂 ESTE RZ VDAKA :;)

Odpovedz
24. aug 2013
avatar
lenadka
autor

@adkasmolka tak to ma veľmi teší 🙂

Odpovedz
25. aug 2013
avatar

ja rada robím taký krem čo sa den vopred vari šlahačka a ptoom sa na druhý den vyšlahá, tuším parižsky, a chutí fajne a nie je tam tolko masla. ale tento je výborný, ked len tak robíme si niečo, rychly a aspon sa pudingy minu🙂len niekedy ani nedám maslo alebo nie tolko🙂)ale to ozobovanie, an to nemám nervy, ale toto je super. asi szbucham malému na 3.narodky a kašlem na vláčiky🙂

Odpovedz
15. sep 2013
avatar
lenadka
autor

@susika pošleš mi recept na ten krém? ešte som taký nerobila..

Odpovedz
15. sep 2013
avatar

vyhrabem ho, som ho vlani robila do vlačika a od vtedy tiež parkrat, bude niekde azhrabaný

Odpovedz
15. sep 2013
avatar

@lenadka -našla som. skopčený v IP

Odpovedz
15. sep 2013
avatar
lenadka
autor

@susika ďakujem 🙂

Odpovedz
15. sep 2013
avatar

za maličko. mam uloženu aj nejaku tvrohovu, ymslím, ež som ju už skušala, smotanovo-pudingovu a čokoladovu s likerom..oni su všetky na jedno kopyto+/- malso alebo šlahačka, či smotana. niekde som mala aj jogurtovo-smotanovu, ta chutila tak sviežo

Odpovedz
15. sep 2013