196 / 803
    Domáci chlebík - už rozkrájaný

    Potrbujeme:
    • 3 hrnčeky múka hladká T650
    • 1,5 hrnček voda
    • 1/2 ČL soľ
    • 1/4 ČL sušené droždie

    Postup:
    Všetko dáme do vačšej nádoby.. múku, vodu, soľ, droždie ( kto chce može si pridať bylinky, semiačka.. ja osobne dávam celú rascu) IBA ZAMIEŠAME aby sa nám to spojilo..( výhoda je, že sa to nemusí miesiť..nie že nemusi ale NESMIE🙂)
    Cesto ostane trochu redšie, ale to nevadí..tak to ma byť🙂 Teraz ide veľmi doležita fáza..Cesto necháme min 12 hodin kysnuť (nedávajte tam viac droždia presne koľko je v recepte) chlieb je najlepšie zamiesiť večer a ráno upiecť..Po 12 hodinách nám chlebík pekne podrastie a vytvoria sa krásne bubliny..
    Vtedy vyberieme cesto a dáme ho na múkou vysypanú utierku ešte aspoň na hodinku.. Ďalšia dôležitá vec, chlieb pečieme v nádobe s vrchnákom (liatinovy hrniec..rimsky alebo jánska misa..
    Kým nám cesto kysne zapneme rúru a hrniec aj s vrchnákom strčíme do rúry aby sa nahrial aspoň na 15-20min..potom ho opatrne vyberieme a cesto presunieme do hrnca..Opatrne,aby sme sa nepopálili (hrniec netreba vymastit..cesto sa neprilepi).. Hrniec zatvoríme a strčíme naspäť do rúry.. po 30 min hrniec otvoríme a chlebík ešte 15 min dopekáme...Po upečení vyberieme na mriežku a necháme vychladnúť

    23. nov 2014

    prosim pri kolkych stupnoch pecies chlebik???

    13. sep 2015

    @ssvetluska Ruru si predhrejem na 230C.Do nej dam pekac aj s vekom na 15-20min.Potom pekac vyberiem a dam tem cesto.Zatvorim a dam piect na 230C-30min.Potom odkryjem a dopekam na 200C-15min.

    14. sep 2015
    14. sep 2015