652 / 803
    Roláda z mletého mäsa (plnená horčicou,šunkou,vajíčkom,kapiou,uhorkou), varené zemiaky

    Potrebujeme na maso:
    mlete maso
    vajce
    struhanka
    mlieko
    sol
    korenie pecene maso
    korenie fasirka

    Vsetky suroviny zmiesame spolu.Na alobal si rukou roztiahneme maso do obdlznika:nie uplne na okraj alobalu.cele obdlznikove maso potrieme horcicou.Do stredu obdlznika masa si dame po dlzke platky sunky.Na sunku do stredu vedla seba stvrtiny vajicka.Ku vajicku uhorku a na uhorku kapiu.
    Zdvihneme jednu stranu alobalu a slabisie pritlacime.Dvihneme aj druhu stranu a jemne zagulame.Prelozime na plech a podlejeme vodou.Pecieme.
    Pred doopecenim vyberieme z alobalu a dame zapiect do zlata.

    Na plnenie:
    horcica
    4-5 platkov sunky
    4 vajicka uvarene na tvrdo – rozrezat na stvrtiny
    kapia
    kysla uhorka
    alobal

    8. feb 2015

    Koľko toho mäsa asi ma byt na také tri štyri porcie? Môže byť aj hovädzie? A podliat treba tak,že nalejeme vodu do pekáča?

    23. feb 2015

    @wonderwall Na 3-4 porcie by malo stacit z pol kg masa.Ja som robila z bravcoveho.A vodu som naliala do pekaca.

    24. feb 2015

    @lillypot Ďakujem 😊 ešte sa určite budem niečo chcieť opýtať 😊 napr. Keď pečiem kuracie stehná sú vždy pomerne suché A jednotvárne. V restike vždy chutia inak, majú aj omáčku A ja neviem, ako to robia 😊

    24. feb 2015

    @wonderwall ja robim kuracie stehna tak,ze ich poukladam do pekaca.Osolim,okorenim,poprasim cervenou paprikou a na kazde stehno dam tenky p platok masla.Do kazdeho roha pekaca da 1/4 z bujona,nakrajanu cibulu a asi 250-300ml vody.Podla fantazie staci pridat zeleninu,klobasku,slaninu,huby...Na zahustenie mozte pouzit hladku muku rozhabarkovanu vo vode,smotane.

    24. feb 2015

    @lillypot tak som tento recept skúsila. Z bravčového. Roláda sa mi počas pečenia otvorila A už naspäť sa zavinut nedala. Po do pečení sa lámala a mrvila a spodná časť sa nedala vybrať Z alobalu. .. nevieš čo som asi urobila zle? Inak chuťovo suepr

    25. feb 2015

    @wonderwall ked sa ti pocas pecenia otvorila asi si dala kratky alobal.A ze sa lamala,tak to neviem,asi bolo maso tuhe.Ja to robim ako na fasirku.

    26. feb 2015