514 / 803
    langoše s bielym jogurtom,kečupom a syrom

    1 kg polohrubej muky
    500ml mlieka
    250ml kyslej smotany
    50g drozdia
    1PL cukru
    1CL sody bikarbony
    sol
    Postup: Z mlieka,cukru a drozdia pripravime kvasok.
    Zmiesame ho s mukou,smotanou,sodou bikarbonou,solou a zvysnym mliekom.Vypracujeme cesto a odlozime na 1hod. do chladnicky.(Vlozime do mikrotenoveho sacka)
    Z cesta vyformujeme tolko bochnickou,kolko prave potrebujeme a zvysok odlozime do chladnicky.
    Bochnicky nechame kysnut cca 20min. a potom kazdy prstami roztiahneme na placku.V dostatocnom mnozstve oleja vyprazime do zlata.Musia plavat!

    PS.: z cesta vyjde 20 bochnickov.
    Cesto vydrzi 3-4 dni v chladnicke.

    11. jún 2015
    11. jún 2015