icon
2 / 660
avatar

Mozem poprosit recept dakujem

Odpovedz
2. feb 2017
avatar

Ahoj mohla by si pridat aj recepty ak by to slo? Zaujalo ma to, lebo dcera ma alerg. na mlieko vajicko a soju tak trocha inspiracie 😁ďakujem

Odpovedz
2. feb 2017
avatar
liv1
autor

@ella10
@mami5 nech sa paci. Dufam ze som na nic nezabudla 🙂
Korpus: 200 g kryštáľový cukor
4 vajcia
200 g bezlepková múka Schar mix B
1 dcl vody
1 dcl kokosového oleja
1 prášok do pečiva
1 vanilkový cukor
štipka soli

Vyšľaháme si žĺtka s cukrom a vanilkovým cukrom do penista. Pomaly pridáme olej, vodu, a múku do ktorej sme predtým dobre zamiešali prášok do pečiva a štipku soli.
Vyšľaháme si bielka a pridáme do cesta. Pečieme v olejom a múkou vysypanej tortovej forme s priemerom cca 20 cm. Pečieme cca 35-40 minút, záleží od rúry. Či je cesto hotové spoznáme keď pichneme do stredu špajlou a na nej sa nič neprichytí vieme že je hotové. Keď vychladne odrežeme hornú vypuklú časť, a ostatné prerežeme na 3 rovnaké časti.

Plnka:
Čučoriedkový džem
2 čokoládové bezlepkové pudingy
½ litra kokosového mlieka (bežne kúpim v Bille)
70 g práškového cukru
1 čokoláda na varenie – 100 g – ja kupujem vegánsku, kde je pridané ryžové mlieko
50 g ghee masla

V pol litri mlieka si uvaríme oba pudingy. Časť mlieka si odlejeme, kde dobre vymiešame prášok, pridáme polku cukru. Do ostatného už vriaceho mlieka pridáme zmes. Chvilku varíme, max 1 minútu a dobre miešame aby sa neurobili hrudky, puding je totiž hustejší ako normál. Necháme vychladnúť. Vo vodnom kúpeli si roztopíme čokoládu, tú tiež necháme vychladnúť. Ghee maslo s druhou polkou cukru si vymiešame.
Keď sú puding aj čokoláda vychladnuté, všetko spojíme do jedného krému a dobre premiešame. Najpr na spodné cesto nanesieme tenkú vrstvu džemu, potom tretinu plnky.
A takto ideme každý jeden kus korpusu.

Ganache – poleva navrch.
50 ml – 60% kokosové mlieko (pozor, nie to obyčajné v obchode, ale hustejšie, zoženiete asi len v bio obchode ja kupujem v Astevii)
100 g bezmliečna čokoláda na varenie

Čokoládu rozpustím v 50 ml kokosového mlieka a počkám kým vychladne, ale zároveň, dá sa ešte liať.

Na vrch a okolo tortičky dozdobíte podľa vlastného gusta

Odpovedz
2. feb 2017
avatar
liv1
autor

@veronika_2000 tu je 😉

Odpovedz
18. aug 2019
avatar
liv1
autor

Co ale teraz robim inak, do pudingu davam len 1 lyzicu cukru, ghee maslo nedavam vobec 😉

Odpovedz
18. aug 2019
avatar
liv1
autor

A pridavam mrazene ovocie na kazdu vrstvu

Odpovedz
18. aug 2019