Používame cookies. Viac informácií tu.
Zavri
    Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.
    liv1
    7. aug 2018    

    Taak inak. Pomôžete mi toto spravit? To biele je potahovacia hmota? A tie bielkove pusinky tam ako pripevním? A keď bude mat dve poschodia (sk príde na oslavu viac ako 20 ľudí) ako to horné poschodie pripevním? Baby heeeelp 😊 🙏🙏🙏

    liv1
    30. dec 2017    

    Moj prvy zelatinovy krasavec 😁. A este bezlepkovy a bezmliecny 😍🍰🥝

    liv1
    27. dec 2017    

    Andrejko 3r. Mami pozi. Tato teta ma holy zadok a ide lyzovat 😂😂👌🙏😀👍⛄️🌨⛷🎿

    liv1
    21. dec 2017    

    Nevadiii 😁😁

    liv1
    19. dec 2017    

    Baby ktory album Metaliky je dobry podla vas? Chcela by som kupit muzovi a netusim ktory 🙂

    liv1
    11. dec 2017    

    Dievcataa ako je slany kolac po anglicky pls? Urcite nie salt cake, ale nie je to ani quiche, je to cuketovy slany kolac ako to nazvat? Diiky 😊

    liv1
    10. dec 2017    

    Uz som si zvykla na to ze nejem /nesmiem mliecne torty, ze si nedavam pudingove a slahackove zakusky, plnky a dobrotky, aale dnes som dostala TAKu nenormalnu chut pomooooc 🙏🙏🙏🙏🙏 vrazdila by som za nejaku tvarohovo smotanovo maskarponeovu 😁😅

    liv1
    5. dec 2017    

    Dievcata, predstavujem vam moje prve mrkvove medovnicky. Ako fakt mrkvove 😁. A kto ma poznate tak bezlepkove aj bezmliecne🙏. Moje deti tvrdia ze su vyborne ❤️💪. A velmi rada by som sa podelila o recept, ale cesto bolo stale take zvlastne, a tak ja som pridavala ingrediencie, a hoc som sa snazila zapamatat to vsetko, neviem neviem. Ci ho este niekedy v zivote zopakujem 😅. Cely cas ako som robila cesto si hovorim ze mrkva? Medovniky? Fakt? Je to normalne? Nemozem predsa sprznit vianocny recept😀. No, mozem. A je to chutne. A pre nas “inak sa stravujucich” , celkom fajn...

    liv1
    3. dec 2017    

    Je tu este niekto kto okrem nas nema adventny veniec? 😆

    liv1
    2. dec 2017    

    Dievcata, ake je vase naj jedlo? 😍👌😋👍

    liv1
    1. dec 2017    

    Nechcu vase deti zeleninu? Pripravte im cviklovo-cokoladovu tortu. Mnam, mnam a este raz mnam ❤️🌺😊😋😁

    liv1
    6. nov 2017    Čítané 117x

    Neuveriteľné sa stalo skutočnosťou 😀

    Neuveriteľné sa stalo skutočnosťou 😀. JA som niečo „vyhrala“, a idem testovať BILLA mäso – Slovenská farma. Nikdy som nič nevyhrala, ale je pravda, že ja sa ani do ničoho nezapájam, tentoraz som ale urobila výnimku 😀.

    Jedlo je mi blízke, mäso o to viac, pretože pri našej bezlepkovo – bezmliečnej strave je to celkom dôležitá časť nášho jedálnička. Takže horsa do toho #test_billa2.

    V BILLA kupujeme mäso veľmi často. Obchod máme blízko, a sme spokojní so sortimentom. A aj na moje bezlepkovo – bezmliečne varenie sa tam nájde mnoho tovaru, ktorý môžem použiť.

    A tak som sa pustila do testovania. Prvé padlo za obeť hovädzie zadné. Bolo super, že už bolo nakrájané na rezne, pretože recept, ktorý som z neho pripravila mi to veľmi zjednodušilo. Robila som totiž hovädzie zadné na zelenine. V ten deň nebol veľký výber mäsa a aj predavač na mňa krútil hlavou, že čo tam robím večer, keď chcem kúpiť mäso. Noo, ale mal pravdu. Keď si chcete vyberať, treba prísť dopoludnia, kedy je všetko povykladané a zároveň ešte nevykúpené.

    Recept Hovädzie zadné na zelenine

    Ingrediencie cca pre 2 ľudí:

    • 1 veľká mrkva
    • 1 menší pór
    • 1 balenie čerstvej fazulky, (môže byť zelená aj biela)
    • 5-6 plátkov hovädzieho zadného
    • soľ
    • olej
    • čierne korenie

    Postup:

    Mrkvu si umyjeme, očistíme a nakrájame na jemné pásiky. (Ja mám na to špeciálnu škrabku, ktorá sa dá použiť aj na cuketové špagety, je super). Fazuľku si umyjeme a odkrojíme kraje, prípadne prekrojíme na polovicu. Pór si umyjeme a nakrájame na kolieska.

    Mäso si umyjeme, osušíme a nakrájame na tenké plátky/rezance. Osolíme, okoreníme a zprudka osmahneme na troške oleja. Najlepšie ho robiť v tlakovom hrnci. Hovädzie zadné totiž potrebuje troška času, a v tlakovom hrnci je hotové do 30 minút.

    K mäsu pridáme nakrájanú zeleninu, pridáme asi deci, deci a pol vody, ešte troška dosolíme a kuchtu zavrieme a varíme cca 30 minút.

    Jedlo je vhodné aj ako delená strava, ale ak máte chuť, môžete si k nemu pripraviť aj prílohu. My to máme veľmi radi bez prílohy. Dobrú chuť.

    Druhé jedlo som robila kuracie vykostené stehná na spôsob paprikášu, s bezlepkovými haluškami.

    Mäso bolo vynikajúce. Úplne úplne jemnučké, výborné, chutné, v ústach sa rozplývalo.

    Bola som s ním veľmi spokojná. Veľmi ma prekvapilo, že aj v deň spotreby bolo úplne tip top.

    Recept Kurací paprikáš s paprikou

    Ingrediencie:

    • 1 balenie vykostených kuracích stehien cca 700 g
    • 1 cibuľa
    • 1 lyžica mletej červenej papriky (neštipľvej)
    • soľ
    • 1 žltá/zelená paprika

    Na halušky:

    • 400 g bezlepkovej múky Schar Mix B
    • 2 vajcia
    • cca 200 ml vody (pridávame pomaly podľa potreby)
    • štipka soli

    Postup:

    Mäso si dobre umyjeme a poodkrajujeme mastné časti. Nakrájame na niekoľko menších kusov. Cibuľu si očistíme a nadrobno nakrájame. Na oleji ju opečieme do sklovita, pridáme lyžicu červenej papriky a hneď na to osolené mäso. Chvíľku podusíme, ak treba podlejeme troškou vody. Cca po 5 minútach mäso zalejeme, ja dolievam dosť vody, máme radi veľa šťavy. Dosolíme podľa potreby a varíme. Cca 5 minút pred dovarením mäsa pridáme papriku nakrájanú na kolieska. Dodá to paprikášu výbornú chuť. Keďže my sa stravujeme bezmliečne, na foto je recept bez pridania smotany. Ale ak má niekto u nás chuť, môže si pridať do svojho taniera kyslú smotanu, alebo troška sladkej smotany.

    Halušky:

    Z ingrediencií vypracujeme cesto, ktoré nie je riedke, ani veľmi tuhé, aby neboli halušky tvrdé. Podľa potreby pridávame vodu. Ja používam na halušky taký haluškovač, cez ktorý pretláčam cesto varechou. Halušky varíme vo vriacej osolenej vode cca 5-7 minút.

    Podávame. Dobrú chuť 🙂.

    Ďalší recept z kuracieho mäsa je

    Kuracia panvička

    Ingrediencie:

    • 1 cibuľa
    • cca 100 g oravskej slaniny
    • 1 menšie balenie šampiňonov
    • 1 konzerva lúpaných rajčín
    • kuracie stehná
    • soľ
    • čierne korenie

    Postup:

    Mäso si umyjeme, osolíme, okoreníme a upečieme v trúbe. Omáčku si pripravíme nasledovne: Cibuľu si očistíme a nakrájame najemno. Na troche oleja ju opečieme, pridáme nakrájané šampiňóny, na kúsky nakrájanú slaninu, chvíľu opečieme a pridáme lúpané rajčiny. Podľa potreby osolíme a okoreníme. Podávame spolu, dobrú chuť 🙂

    Z bravčového mäsa som si vybrala bravčovú panenku. Bola som rada, že v balení bol menší kúsok, pretože tie čo sa predávajú v Bille bežne, sú balené pod 2 veľké kusy. S mäsom som nebola veľmi spokojná, resp. s jeho farbou, i keď malo ešte niekoľko dní do konca spotreby, musela som niektoré časti aj odrezať.

    Recept Bravčová panenka na cesnaku a šampiňonoch s volským okom

    Ingrediencie:

    • Bravčová panenka
    • Cca 3 strúčiky cesnaku
    • Soľ
    • Čierne korenie
    • 1 balenie šampiňonov
    • vajcia

    Príloha: šalát (mix zelených šalátov a cherry rajčiny)

    Postup:

    Šampiňony si umyjeme, očistíme a nakrájame na plátky. Mäso si najprv dobre umyjeme a potom nakrájame na kolieska. Osolíme ich, okoreníme a dáme piecť na panvicu, na rozohriaty olej. Ja používam najčastejšie kokosový. Cesnak si ošúpeme a prelisujeme rovno na mäso. Keď je mäso z jednej strany dobre prepečené, otočíme ho a o chvíľku môžeme pridať šampiňony, na jednej panvici spolu dostanú výbornú chuť.

    Na ďalšej panvici si pripravíme volské oko, na slabom plameni tak, aby nám žĺtko ostalo „ na mäkko“. Jedlo podávame s volským okom a s mixom zeleného šalátu (môže byť napr. Ľadový šalát, mangold, baby špenát, rucola) a cherry rajčinami. Dobrú chuť.

    Stala sa mi s ďalšími dvoma jedlami celkom vtipná vec 🙂. Teda s jedným menej, nemohla som fotiť kvôli plnému telefónu, ale prikladám rovnaké jedlo aké som robila z kuracích krídielok len pár týždňov pred tým. A druhá, že som to druhé jedlo nestihla nafotiť a už bolo zjedené 😀.

    Kuracie krídla s pečenými zemiakmi a zeleninou na jednom plechu

    Ingrediencie:

    • Kuracie krídla
    • Soľ
    • Čierne korenie
    • Provensálske bylinky
    • Zemiaky
    • Brokolica
    • Cesnak
    • Mrkva
    • Cuketa
    • Olej

    Postup:

    Zemiaky si očistíme a nakrájame na kolieska. Tieto kolieska chvíľu predvaríme v osolenej vode. Takisto chvíľu predvaríme aj brokolicu. Cuketu umyjeme a očistíme (ale aj nemusíme), a nakrájame na hranolky. Mrkvu umyjeme, očistíme a taktiež nakrájame na hranolky. Zeleninu a zemiaky osolíme, pridáme na panvicu a spolu s krídlami pečieme v rúre na 200 °C, kým sa krídla neupečú a pekne chytia farbu.

    Dobrú chuť 🙂.

    Záver:

    Celkovo hodnotím mäso v BILLA pozitívne, aj toto varenie s mäsom Slovenská farma. Mäso bolo chutné, zväčša čerstvé (okrem tej jednej situácie) akurát čo sa priznám, že netuším čo to mäso stojí. Keď prídem do obchodu kúpim čo potrebujeme, preto sa na ceny zväčša nepozerám, a tak tomu bolo aj tentokrát. Jedine raz som bola prekvapená z tých kuracích krídielok že sa mi zdali velmi lacné. Ďakujem, že ste to dočítali až do konca a ďakujem za túto skúsenosť 🙂.