Kocky..ja som raz jedla kvaskovy chlieb a teda moc mi nechutil..je mozne, ze bol zle urobeny?
@erikavesela jasné, že to je možné. Mohol byť hutný,mohol byť prekvasený,vtedy má kyslastú chuť, mohol byť nedochutený, veľa faktorov to mohlo spôsobiť. Pečiem s kváskom viac ako rok, kupované pečivo už nezjeme Jedla si domáci alebo kupovaný? Kupovaný nie je nikdy ako domáci,nikdy nevieš, čo do toho akože kváskového chleba z obchodu dajú.
@adapisarovicova domaci..bol taky splasnuty...mala som pocit, ze jem 2 tyzdenny chlieb...a to bol cerstvy
@erikavesela hej, býva prekysnutý, keď je z neho placka. Vtedy má takú kyslastú chuť,nie je chutný.
@sona6 ahoj a vieš mi poradiť ako nato? A dávaš len ten schar?
@erikavesela áno priznám sa toto je môj 7 chlieb z kvasku, ale tam sa to musí dodržať ja viem piecť a variť u mňa to už ide tak automaticky všetko, priznám sa až raz som ho ochutnala, bolo mi zle 14 hodín, ale pre iné veci, nie ze bol zlý
@lizatko1009 jasne,vecer ti to mozes podrobne rozpisat.Nie je to vobec tak zlozite,aj menej pracne ako so zitnym kvaskom.
@mipu
@lizatko1009 https://www.modrykonik.sk/blog/sona6/album/moje...
tu je návod na kvások,aj ako piecť.Viem,že si robia kvásky aj s ryžovej múky,kukuričnej,rôzne jednodruhovky používajú,no ja s tým nemám skúsenosti.Iba som často čítala,že tento zMix B vydrží najdlhšie.V poslednej dobe miešam múky,rozkvas robím z mix B a potom cesto už robím z jednodruhoviek-ryžová,ciroková,tekvicová,pohánková,tapioková,pšenová...atd.pridávam bezl.ovsené vločky,no výborný je napríklad keď pridám do cesta zeleninu z vývaru,alebo hokaido,či praženú cibuľu,slaninu,rôzne koreniny,bylinky.Samozrejme záleží od toho,komu čo vyhovuje a neškodí.
Múku od Schar mix b používam jedine na kvások,nedávno ju zmenili a pokazili,nevychádza mi z nej skoro nič,nielen mne,sťažuje sa veľa žien na to.Miesto nej som si navykla na Nutri free mix per pane,je asi najlepšia z tých,ktoré dostať u nás kúpiť.
Nádherný, ten sa naozaj vydaril