icon
1 / 1
avatar

Nádherný, ten sa naozaj vydaril 👍

Odpovedz
28. júl 2019
avatar

Bezlepkovy kvasok je rychlejsie pripraveny a hlavne teraz v lete.Za 4 dni ho mas a mozes piect.Len si vybrat muku a mozes hned zacat.

Odpovedz
28. júl 2019
avatar

Kocky..ja som raz jedla kvaskovy chlieb a teda moc mi nechutil..je mozne, ze bol zle urobeny?

Odpovedz
29. júl 2019
avatar

@erikavesela jasné, že to je možné. Mohol byť hutný,mohol byť prekvasený,vtedy má kyslastú chuť, mohol byť nedochutený, veľa faktorov to mohlo spôsobiť. Pečiem s kváskom viac ako rok, kupované pečivo už nezjeme😝 Jedla si domáci alebo kupovaný? Kupovaný nie je nikdy ako domáci,nikdy nevieš, čo do toho akože kváskového chleba z obchodu dajú.

Odpovedz
29. júl 2019
avatar

@sona6 a máš recept na bezlepkovú? Aku múku?

Odpovedz
29. júl 2019
avatar

@mipu ja robievam z mix b od schar,ale ten isty postup je aj z jednodruhovych muk.Mam aj cely postup

Odpovedz
29. júl 2019
avatar

@adapisarovicova domaci..bol taky splasnuty...mala som pocit, ze jem 2 tyzdenny chlieb...a to bol cerstvy

Odpovedz
29. júl 2019
avatar

@erikavesela hej, býva prekysnutý, keď je z neho placka. Vtedy má takú kyslastú chuť,nie je chutný.

Odpovedz
29. júl 2019
avatar

@sona6 ahoj a vieš mi poradiť ako nato? A dávaš len ten schar?

Odpovedz
29. júl 2019
avatar

@erikavesela áno priznám sa toto je môj 7 chlieb z kvasku, ale tam sa to musí dodržať ja viem piecť a variť u mňa to už ide tak automaticky všetko, priznám sa až raz som ho ochutnala, bolo mi zle 14 hodín, ale pre iné veci, nie ze bol zlý

Odpovedz
29. júl 2019
avatar

@lizatko1009 jasne,vecer ti to mozes podrobne rozpisat.Nie je to vobec tak zlozite,aj menej pracne ako so zitnym kvaskom.

Odpovedz
29. júl 2019
avatar

@mipu
@lizatko1009 https://www.modrykonik.sk/blog/sona6/album/moje...
tu je návod na kvások,aj ako piecť.Viem,že si robia kvásky aj s ryžovej múky,kukuričnej,rôzne jednodruhovky používajú,no ja s tým nemám skúsenosti.Iba som často čítala,že tento zMix B vydrží najdlhšie.V poslednej dobe miešam múky,rozkvas robím z mix B a potom cesto už robím z jednodruhoviek-ryžová,ciroková,tekvicová,pohánková,tapioková,pšenová...atd.pridávam bezl.ovsené vločky,no výborný je napríklad keď pridám do cesta zeleninu z vývaru,alebo hokaido,či praženú cibuľu,slaninu,rôzne koreniny,bylinky.Samozrejme záleží od toho,komu čo vyhovuje a neškodí.
Múku od Schar mix b používam jedine na kvások,nedávno ju zmenili a pokazili,nevychádza mi z nej skoro nič,nielen mne,sťažuje sa veľa žien na to.Miesto nej som si navykla na Nutri free mix per pane,je asi najlepšia z tých,ktoré dostať u nás kúpiť.

Odpovedz
29. júl 2019