icon
13 / 612
Slaný koláč z Lučiny, syru Vrchár a špenátu.
avatar

poprosim recept 🙂

Odpovedz
9. mar 2017
avatar
lubos
autor

@babusik85 ahoj. Koláč sa skladá z korpusu a krému. Korpus sa predpeká zvlášť a potom sa na ňom dopečie krém.

Korpus:

Buď použiješ lístkové cesto, ktoré obrezané vystrieš do vyloženej formy a riadne popicháš vidličkou. Niekedy zaťažíme korpus papierom na pečenie a nasypanými fazuľami, aby sa cesto nedvíhalo. Predpekáš na 180°C asi 10 - 12 minút (papier s fazuľou môžeš po pár minútach odstrániť).

Druhá možnosť je spraviť si krehké maslové cesto (napr. 200g múky, 50 - 100 g studeného masla, trochu soli - celé narýchlo vymiešať rukami), a vtlačiť ho do papierom na pečenie vyloženej formy. Postupovať s predpekaním, ako v prípade lístkového.

Krém:

Zmiešaš 2 Lučiny s 2 vajíčkami, nastrúhaným tvrdším syrom (napr. Vrchár), dochutíš soľou a korením a pridali sme i narýchlo opečený (len do zvädnutia) baby alebo veľký špenát.
Krém takto naleješ do predpečenej formy (napr. 24cm) a pečieš na 150°C do stuhnutia - stred koláča sa môže pri zatrasení ešte trošku vlniť, ako tuhá želatína. Treba nechať riadne vychladnúť, možno aj do druhého dňa.

Veľa zdaru prajem!
Ľuboš

Odpovedz
9. mar 2017
avatar

@lubos Dakujem krasne 🌞

Odpovedz
9. mar 2017