icon
28 / 612
Syrovo pórkový koláčik, rukolový šalát so slaninou a paradajkou.
avatar

Mňam 👌

Odpovedz
21. feb 2018
avatar

To vyzera úžasne, môžem poprosiť o recept?

Odpovedz
19. aug 2018
avatar
lubos
autor

@denka259 Ahoj! Ďakujem za záujem o recept. V tomto prípade šlo o tzv. kiš (quiche) s pórkom, vajíčkami a syrom. Malé koláčiky boli upečené v mafinkových formách.

Dno maffinkových foriem vystelieš buď obyčajným lístkovým cestom, riadne popicháš vidličkou (umožní únik vzduchu z cesta pri pečení, aby nebolo tak vysoké) a krátko predpečieš na 180°C (asi 10 minút). Môžeš ho aj potom pokojne stlačiť, keby trochu viac vyrástlo.

Dno formy môžeš tiež vystlať jednoduchým maslovým cestom (200g múky a 100g studeného masla, soľ, trochu studenej vody) a tiež predpiecť asi 15 minút (dobré je cesto zaťažiť papierom na pečenie a zasypať fazuľou, nech pri pečení drží pohromade).

Na masle osmažíš nasekaný pórik, necháš vychladnúť a pridáš obľúbený nastrúhaný syr (eidam, ementál, parmezán, gouda, gruyere, ...), zopár pretrepaných vajíčok a niečo z nasledovných: smotanu na varenie, Lučinu, cream cheese, hladký tvaroh, .... Osolíš, okoreníš a vleješ na predpečené cesto.

Všetko sa spolu ešte pečie na 160°C do takmer tuha.

Navrch sme dali opraženú slaninku a cherry paradajky.

Keby niečo, ozvi sa!
Veľa úspechov!
Ľuboš

Odpovedz
19. aug 2018
avatar

@lubos skvele! Ďakujem krásne. Robievam doma quiche s creme fraiche, slaninkou, šampiňónmi a potom ale urobiť ho v mafinovych formách je super napad na večeru pre hostí 😉

Odpovedz
19. aug 2018