icon
67 / 612
Keiserschmarrn (Šmorn, cisársky trhanec).
avatar

Bude aj receptík? Vyzerá to super! Ďakujeeem 🙂

Odpovedz
25. feb 2016
avatar
lubos
autor

@ivka_666 ok, poďme na to. Skrátka: upečená nadýchaná potrhaná palacinka opečená na masle.
Spravíš hustejšie palacinkové cesto iba zo žĺtkov, napr.:

• 3 vajcia, oddelené žĺtka a bielka
• 500 ml mlieka
• 1 ČL cukru
• štipku soli
• 350 g múky
• prípadne 1 PL hrozienok natočených v rume
• 30 g masla
• práškový cukor na poprášenie

Vyšľahané bielka opatrne vložíš do zmesi a vyleješ všetko na maslom vymazanú horúcu panvicu alebo plech a dáš do rúry na 200 st.C na takých 10-15 minút, pokiaľ sa vrch nesfarbí. Vyberieš, vyklopíš na dosku, natrháš a trhance ešte na masle narýchlo opražíš. Podávaš s kompótom, hrozienkami, pocukrené a šľahačkou. Mňam.

Odpovedz
26. feb 2016