icon
85 / 612
Sacherova torta
avatar

Juj vyzera bozsky🙂 viete mi dat recept?

Odpovedz
6. apr 2016
avatar

receptik si prosime :o)

Odpovedz
6. apr 2016
avatar

Aj ja poprosim recept, dakujem

Odpovedz
6. apr 2016
avatar
lubos
autor

Ahojte Kočky! Recept je z knihy Cooking with chocolate and coffee (Catherine Atkinson):

Recept pre 23cm formu.

KORPUS
225g horká čokoláda
150g mäkké maslo
115g krupicový cukor (jemné granule)
8 vajec (žĺtka a bielka zvlášť)
115g hladká múka

GLAZÚRA
225g marhuľový džem
1 lyžica citrónovej šťavy

POLEVA
225g horká čokoláda
200g krupicový cukor (jemné granule)
1 lyžica kukuričný sirup (použili sme javorový)
250ml šľahačka
1 lyžička vanilky / vanilkový cukor

POSTUP:
1. Korpus: Zmäknuté maslo vymiešať do krémova (peny) s cukrom, pridávať po jednom žĺtka, pridať roztopenú čokoládu a preosiatu múku. Pridať do tuha vyšľahané bielka.

2. Vyliať do vymazanej (alebo papierom vyloženej) formy a piecť na 180°C cca. 50 - 55 min. Nechať 5 minút vychladnúť a vybrať z formy, potom nechať vychladnúť úplne.

3. Glazúra: Roztopiť v panvičke marhuľový lekvár s citrónovou šťavou a prepasírovať cez sitko.

4. Rozrezať korpus cez stred na polovice a obe namazať marhuľovým lekvárom (vrch a kraje). Zlepiť spolu.

5. Poleva: Všetko zmiešať dohromady v panvičke, zohriať a pri neustálom miešaní variť, pokiaľ teplota zmesi nedosiahne 95°C (kuchynský teplomer). Vtedy polevou pokryjeme celý koláč (ideálne na mriežke s plechom, aby prebytočná čokoláda stiekla do plechu). Nechať stuhnúť.

Dobrú chuť!

Odpovedz
7. apr 2016
avatar

@lubos dakujem :o)

Odpovedz
7. apr 2016
avatar

@lubos dakujem

Odpovedz
7. apr 2016
avatar

Jeeemine ta vyzera famoooozne 😍 ... slintam 😁

Odpovedz
1. feb 2017