icon
117 / 612
Skvelé maslové žemle k hamburgerom.
avatar
lubos
autor

Rád pridám recept, ak bude záujem.

Odpovedz
7. sep 2016
avatar

Kedy môžem prísť na hamburgery 😅😂👌 Vyzerajú úžasne

Odpovedz
7. sep 2016
avatar
lubos
autor

@irsina83 zajtra večer!

Odpovedz
7. sep 2016
avatar

@lubos máte nejakú firemnú grilovačku?

Odpovedz
7. sep 2016
avatar
lubos
autor

@irsina83 presne tak.

Odpovedz
7. sep 2016
avatar

@lubos tak recept sa priam pyta..🙂

Odpovedz
7. sep 2016
avatar
lubos
autor

Maslové žemle (brioche):

150 ml mlieko
6 vajec
droždie na 700g múky (na 500g + cca 1/2 z ďalšieho)
80 g cukor

730 g chlebovej múky (alebo kombinácia so špaldovou)
20 soľ
200 g maslo

1. Vytvoriť klasický kvások (celé droždie, časť mlieka, cukor).
2. Zlúčiť prvé 4 suroviny s kváskom (vymiešané vajcia, cukor, mlieko).
3. Pridať (v kuchynskom robote) postupne múku rozmiešanú so soľou a riadne zamiesiť.
4. Pridať maslo nakrájané na menšie kúsky postupne, a nechať riadne miesiť asi 20 - 25 minút. Cesto aj robot sa zahrejú. Cesto má byť teplé, príliš nelepivé, polotuhé.
5. Prikryť a nechať pár hodín stáť a nakysnúť v chladničke.
6. Vyformovať bochníky (dať si záležať, "zakasať" spoj na spodok bochníkov). Tieto mali 70 gramov každý, vyšlo ich asi 22 kusov. 80 g je asi správnejšia veľkosť.
7. Nechať nakysnúť bochníčky, potrieť vajíčkovo - mliečnou zmesou, zasypať napr. sezamom alebo makom.
8. Piecť na 180°C asi 20 - 25 minút, do krásnej farby.

Inšpirované z www.chefsteps.com

Odpovedz
7. sep 2016
avatar
lubos
autor

@linuska1 viď recept.

Odpovedz
7. sep 2016
avatar
Komentár bol odstránený
avatar

@lubos dakujem.. ;)

Odpovedz
8. sep 2016