icon
131 / 612
Šafránové rizoto s trhaným lososom, pečenou cviklou a cviklovými čipsami
avatar

Prosím si recept... 😉

Odpovedz
25. nov 2018
avatar
lubos
autor

@tiitii Ahoj! Rizoto môžeš pokojne pripraviť podľa tohto receptu: https://www.modrykonik.sk/blog/lubos/album/insp...

Vynechaj však hrášok a do vína v bode 3 pridaj štipku šafránu, až potom zalievaj ryžu.

Cviklu v celku a neošúpanú naolejuješ, nasolíš a dáš piecť do rúry na 180 - 200°C na asi 60 - 90 minút, podľa veľkosti. Potom ošúpeš a nakrájaš, keď chceš, dochutíš soľou, medom a korením.

Lososa môžeš pokojne naolejovať, nasoliť a piecť kožou nadol pri 160°C, pokiaľ nebude takmer hotový (jemne surový stred je v poriadku), asi 15 minút. Potom ho jemne potrháš na rizoto.

Surovú cviklu sme nakrájali na veľmi tenké plátky a vysmažili na 180°C na čipsy.

Keby niečo, napíš.

Odpovedz
26. nov 2018