icon
177 / 612
Čokoládový suflé syrový koláč (cheesecake) - bez múky
avatar
lubos
autor

Veľmi jednoduchý recept so skvelým výsledkom:

Na 20cm formu (pri 24cm forme všetko krát 1,5)

200g fajnej horkej čokolády
250g mascarpone (alebo Lučina)
1/2 pohára cukru
6 vajec, žĺtka a bielka zvlášť

1. Roztopte nad vodným kúpeľom čokoládu v krémovom syre, potom pridajte cukor a nechajte mierne vychladnúť.
2. Pridajte žĺtka jedno po druhom.
3. Vyšľahajte bielka so štipkou soli do tuha.
4. Opatrne vmiešajte vyšľahané bielka po tretinách do čokoládovej hmoty.
5. Vlejte do maslom vymazanej tortovej formy a pečte na 150°C asi 40 - 50 minút. Pred podávaním nechajte riadne vychladnúť a stuhnúť, najlepšie cez noc.
Mňam.

Odpovedz
13. feb 2017
avatar

@lubos vyzerá to super! Práve mám kúpený mascarpone, tak vyskúšam 🙂 Cukor aký? Práškový alebo trstinový môže byť?

Odpovedz
13. feb 2017
avatar
lubos
autor

@moka pokojne trstinový. Veľa zdaru!

Odpovedz
13. feb 2017
avatar
lubos
autor

@moka nezabudni, ideálne deň vopred a nevysušiť pečením. Bude to trochu traslavé v strede, ked to budeš vyberať z rúry.

Odpovedz
13. feb 2017
avatar

skvelý koláč 👍 zožal veľký úspech - nabudúce robím hneď dva 🙂

Odpovedz
27. feb 2017
avatar
lubos
autor

@jarusa1 ďakujem. Aj u nás veľmi chutil. Prajem ešte pekný deň...

Odpovedz
27. feb 2017