icon
203 / 612
Grilovaný tuniak
avatar
lubos
autor

Čerstvý tuniak je super opečený do ružova, medium rare alebo medium.

Odpovedz
19. apr 2017
avatar

Môžem poprosiť recept na tuniaka? Ďakujem

Odpovedz
13. sep 2017
avatar
lubos
autor

@epsonka45 Ahoj. Tuniak, obzvlášť taký, ktorý je možné použiť pri sushi, obsahuje málo tuku a, samozrejme, kolagénu. Preto k nemu treba pristupovať tak, ako k veľmi chudému mäsu, napríklad bravčovému karé. Je dôležité ho neprepiecť.

Plát tuniaka sa zvykne obaliť napr. v olivovom oleji, riadne okoreniť a osoliť (tuniak zvládne veľa korenia a soli) a opiecť na veľmi horúcej panvici alebo grile z každej strany iba na chvíľku (v tomto prípade do dvoch minút).

Všimni si, že tuniak na fotke má veľkú časť ružovú, teda neprepečenú. Ináč bude suchý. Podávaj hneď, tuniak sa tepelne upravuje aj už keď ho stiahneš z panvice.

Skús, ak chceš, tento základný recept. Zvyšok je šalát s citrónovou zálievkou, vajíčka, upečené zemiaky, žlté lúsky, paradajky.

Odpovedz
13. sep 2017