icon
224 / 612
Snáď najjednoduchší ľahučký mascarpone čokoládový koláč na svete (bezlepkový)
avatar
Komentár bol odstránený
avatar
Komentár bol odstránený
avatar
Komentár bol odstránený
avatar
Komentár bol odstránený
avatar
Komentár bol odstránený
avatar
Komentár bol odstránený
avatar
lubos
autor

Recept:

200g horkej čokolády
1 balenie (250g) tučného krémového syra typu mascarpone, Lučina, krémový tvaroh
100g cukru
vanilka, mletá škorica (ak chcete)
6 vajíčok, žĺtka a bielká zvlášť
štipka soli

1. Nad vodným kúpeľom (alebo v mikrovlnnej rúre) pomaly roztopte syr s čokoládou, pridajte cukor.
2. Nechajte trochu vychladnúť a vmiešajte žĺtka, vanilku a škoricu (ak používate).
3. Vyšľahajte bielká so štipkou soli do tuha a opatrne vmiešajte po tretinách do syrovo čokoládovej zmesi.
4. Vlejte do vyloženej a vymazanej 23cm formy a pečte na 160°C asi 35 - 40 minút.
5. Nechajte vychladnúť do izbovej teploty, ideálne cez noc. Podávajte pri izbovej teplote, koláč sa bude nádherne rozplývať v ústach. Mňam!
Dnes o 14:34 • Páči sa mi to

Odpovedz
24. máj 2017
avatar

vyzera super! skusim

Odpovedz
24. máj 2017
avatar

určite vyskúšam 🙂

Odpovedz
24. máj 2017
avatar

škoda toho cukru ale inak môže byť fajn super

Odpovedz
24. máj 2017
avatar
lubos
autor

@dakota14 pokojne cukor náhraď, pri tomto recepte to je úplne jedno. Kokosový, stévia, med,...

Odpovedz
24. máj 2017
avatar

@lubos ak sa dá med tak skúsim lebo človek neive nikdy čo to spraví cukor je predsa iné skupenstvo ako med ale skúsim

Odpovedz
24. máj 2017
avatar

@dakota14 myslím, že nič nepokazíš. Ja dávam všade miesto cukru medík a je to ok... teraz som robila bábovku kde išlo 100g cukru, v mojom prípade medu. Ja som dala iba 60g medu a bolo to sladké až-až... 😉

Odpovedz
24. máj 2017
avatar
Odpovedz
30. máj 2017