icon
252 / 612
Čokoládovo arašídový koláč
avatar
lubos
autor

Pre tých, čo majú radi arašídy. Mňam.

Korpus:
200g múky
170g masla
40g cukru
štipka soli, vanilky
trochu studenej vody, len aby sa cesto spojilo

Rukami votrite maslo do múky, pridajte cukor, vanilku, soľ, studenú vodu - pracujte rýchlo a krátko. Dajte do chladničky vychladiť. Potom studené dajte popichané upiecť asi 15 minút na 180°C.

Arašídový krém
300g krémového arašidového masla
plechovka vychladeného kokosového mlieka (DM alebo Alnatura alebo najlepšie, aké zoženiete)
100g cukru alebo iného sladidla (alebo podľa chuti)
vanilka a zvyšok kokosového mlieka (teda tekutinu), ak treba korpus zriediť

Vyšľahajte kokosovú smotanu s arašidovým maslom, sladidlom a vanilkou. Rozotrite do vychladnutého upečeného korpusu.

Poleva
170g horkej alebo mliečnej čokolády (alebo kombinácia, podľa chuti)
120ml šľahačky
Šlahačku priveďte takmer k varu, odstavte a roztopte v nej čokoládu. Ak treba, pokračujte nad vodným kúpeľom, pokiaľ nie je čokoláda takmer úplne roztopená. Veď ona sa ešte zvyškovým teplom roztopí.

Polejte arašídový krém čokoládou a dajte riadne vychladnúť. My sme ešte predtým posypali okraje koláča toastovanými mandľovými lupienkami.

Odpovedz
17. júl 2017
avatar

krasny kolacik !

Odpovedz
17. júl 2017