icon
288 / 612
Tradičný tekvicový koláč (pumpkin pie)
avatar
lubos
autor

PLNKA:

3 vajcia
½ plechovky sladeného kondenzovaného mlieka
ALEBO
Nesladeného kondenzovaného mlieka, treba potom pridať hnedý cukor
ALEBO
Smotana na šľahanie, plus tiež treba pridať cukor

1/2 lyžičky soli
2 lyžičky škorice
1 lyžičky zázvoru
1/4 lyžičky muškátový oriešok mletý
¼ lyžičky mletého klinčeka
1/8 lyžičky kardamónu
1/2 lyžičky citrónovej kôry
štipka vanilky mletej
2 poháre tekvicového pyré (z upečenej tekvice)

1. Predpečte na 180°C asi 10 minút vidličkou popichané hotové alebo domácky urobené maslové cesto (200g múky, 150g studeného masla, 50g cukru, vanilka, štipka soli, lyžica studenej vody – nemiesiť, iba vypracovať cesto, nechať schladiť a vyvaľkať do formy).
2. Zamiešajte suroviny na plnku, vylejte do predpečeného korpusu a pečte 20 – 30 minút – koláč musí byť tuhý.
3. Vyberte, nechajte pár hodín vychladnúť a podávajte so šľahačkou. Mňaaam!

Odpovedz
9. okt 2017
avatar
lubos
autor
Odpovedz
9. okt 2017
avatar
lubos
autor
Odpovedz
9. okt 2017