icon
306 / 612
Bezlepková gaštanová roláda s glazúrovanými gaštanmi
avatar
lubos
autor

4 vajcia
100g práškového cukru
2 lyžice fajného kakaa
štipka soli
maslo na vymazanie papiera

PLNKA

250g mascarpone
2 kocky fanjného gaštanového pyré
Cukor alebo iné sladidlo na dosladenie
Vanikla, škorica, rum
Upečené gaštany

1. Žĺtka vymiešaš s cukrom do peny, pridáš kakao a do tuha so soľou vyšľahané bielka.
2. Vyleješ na papierom vyložený a maslom riadne vytretý plech. Pečieš 6 minút na 200°C.
3. Vyberieš z rúry, stiahneš na papieri z plechu a necháš vychladnúť.
4. Posypeš vrch kakaom, preložíš druhým papierom na pečenie a otočíš. Odlepíš vrchný papier, namažeš plnkou, zaroluješ. Necháš v chladničke vychladnúť.

Glazúrované gaštany

Upečieš gaštany klasicky, olúpeš a tie pomrvené dáš do plnky. Celé varíš v cukrovom sirupe (100g cukor, 100g voda, vanilka extrakt) až do zhustnutia sirupu a glazúry na gaštanoch. Tie vytiahneš a necháš vychladnúť na papieri na pečenie.

Odpovedz
13. nov 2017