icon
323 / 612
Dvojfarebná čučoriedková mini bábovka
avatar
lubos
autor

Vedela si, že na rýchlu a dobrú nedeľnú bábovku Ti stačí poznať množstevné pomery medzi surovinami? Tie sú jednoduché: Rovnaký pomer vajec, cukru, tuku a múky.

Napr.:
200g vajec (á 50g, teda 4 vajcia)
200g cukru
200g tuku (kombinácia oleja a roztopeného masla)
200g preosiatej múky
1 prášok do pečiva

Postup:
1. Priveď všetky suroviny na izbovú teplotu. Rúru zapni na 180°C.
2. V mixéri s metličkou vyšľahaj celé vajcia s cukrom do hustejšej peny.
3. Za stáleho miešania pomaly prilievaj olej a roztopené, no nie horúce maslo k vajciam. Vytvorí sa ešte hustejšia pena.
4. Pridaj preosiatu múku s práškom do pečiva. Zľahka premiešaj, vylej do bábovkovej formy a peč asi 40 – 50 minút. Sprav test špajľou.
5. Nechaj bábovku z časti vychladnúť vo forme, až potom ju vyklop.

Prebuď svoju kreativitu:
- kombinuj múky podľa svojej vôle: mandľová, maková, špaldová, orechová, pohánková, ...
- pridávaj do cesta vanilku, škoricu, perníkové korenie, kakao namiesto múky, roztopenú čokoládu, kúsky sušeného ovocia,
- skús použiť iné oleje: kokosový, jemný olivový, časť orechového,
- vyskúšaj zameniť časť cukru za iné sladidlo.

Odpovedz
18. jan 2018