icon
347 / 612
Vyprážaný morčací rezeň so zemiakovým šalátom
avatar
lubos
autor

Zemiakový šalát:

1 - 2 kg šalátových zemiakov (typu "A")
1 liter vývaru (zeleninového, hovädzieho alebo iného)
1 lyžička celej rasce
1 väčšia červená cibuľa
2 - 3 mrkvy
1 lyžica slnečnicového oleja
1 lyžica olivového oleja
pár lyžíc vínneho alebo jablčného octu, podľa chuti
1 lyžica horčice
1 - 2 lyžice cukru
Pár nakladaných uhoriek

1. Zemiaky v šupke uvarte v riadne osolenej vode s lyžičkou celej rasce. Uvarené zemiaky sceďte a nechajte chvíľu vychladnúť.
2. Priveďte k varu vývar s olejom, horčicou, cukrom, octom a jemne nakrájanou ošúpanou mrkvou. Odstavte. Do nálevu vhoďte jemne nasekanú červenú cibuľu. Ešte horúce zemiaky ošúpte a nakrájajte na malé kúsky (alebo plátky) priamo do horúceho nálevu. Premiešajte a nechajte vychladnúť na izbovú teplotu a znovu dochuťte, prípadne zrieďte vývarom, ak treba. Pridajte nadrobno nakrájané nakladané uhorky.

Odpovedz
22. feb 2018