icon
348 / 612
Šialene čokoládové brownie s kokosovým krémom a mangom
avatar
Komentár bol odstránený
avatar

@lubos toto je týranie, také mnamky a ja dietujem 🙄🙄🙄 ale recept ukladam

Odpovedz
26. feb 2018
avatar
lubos
autor

@taniellita tak po diéte sa k nemu určite vráť... 🎂 maj sa!

Odpovedz
26. feb 2018
avatar
lubos
autor

Kokosový krém: z kokosového mlieka je uvarený puding, do mierne vychladnutého je zamiešané maslo.

Šlahačková smotana je zamiešaná s jemne (bez farby) toastovaným kokosom a odležaná pár hodín. Potom silno prepasírovaná, doplnená o vodu, ktorú nasal kokos a vyšľahaná s práškovým cukrom do tuha. Šľahačka je postupne primiešaná do krému (obe sú rovnakej teploty).

Brownie zo 400g čokolády:

300g kvalitnej horkej čokolády (alebo 200g horká a 100g mliečna, pre začiatok)
250g maslo
400g cukor (my dávame však 300g, máme radi menej sladké)
štipka vanilky a soli

4 vajíčka (izbovej teploty)
140g múky (alebo rôzne druhy bezlepkovej, špaldovej, kokosovej, na čo si zvyknutá)
50g kvalitné kakao
100g horkej čokolády navrch

1. Do vodného kúpeľa dáš roztopiť maslo, čokoládu, cukor, štipku vanilky a soli. Zmes nesmie byť veľmi horúca, radšej daj chvíľu topiť a potom nechaj roztopiť zvyšok samotnou zvýšenou teplotou celej zmesi. Niekedy sa cukor celkom neroztopí, nevadí. Stiahni z tepla.
2. Pridaj po jednom vajíčka.
3. Pridaj preosiatu múku a kakao.
4. Rozprestri na papierom vyložený plech (asi 20x20 cm).
5. Na vrch pozapichuj väčšie kúsky nalámanej čokolády.
6. Peč na 180°C (160°C v teplovzdušnej) vyhriatej rúre asi 30 minút.

Tieto brownie najradšej pečieme tak, aby bol stred mokrý a kraje jemne chrumkavé. Pri konci pečenia bude stred stále trochu mäkký a kraj jemne popraskaný, to je už ok. Koláč vyber a nechaj ÚPLNE vychladnúť na izbovú teplotu. Vtedy je najlepší. Už cítim tú vôňu!

Odpovedz
26. feb 2018