icon
388 / 612
Kačacie prsia v tekvicovej omáčke, opekané parmezánové semolinové šúľance
avatar
lubos
autor
Odpovedz
18. apr 2018
avatar

hmm tak toto vypadaaa 😍

Odpovedz
18. apr 2018
avatar
lubos
autor

Kačacie prsia:
https://www.modrykonik.sk/blog/lubos/message/ak...

Tekvicová omáčka:
Na kačacom tuku osmažte nasekanú cibuľu, pridajte cesnak, bylinky podľa vôle (tymián, oregano, rascu, červenú papriku mletú, mleté čili), ošúpanú a nakrájanú tekvicu (hokkaido šúpať netreba).
Po chvíli zalejte vývarom, bujónom alebo vodou (iba prikryte) a varte domäkka. Nechajte potom trochu vychladnúť a do krémova rozmixujte.

Šúľance:
Uvarte v slanej vode múčne zemiaky (obsahujú menej vody a viac škrobu) v šupke, nechajte ich vychladnúť, ošúpte, postrúhajte. Pridajte trochu soli, nastrúhaného parmezánu, dve vajcia a toľko semoliny (krupice), aby vzniklo cesto, ktoré bude držať pri varení vo vode (otestujte kúsok cesta).
Vytvarujte šúľance a varte v riadne osolenej vriacej vode pokiaľ nevyplávajú a potom ešte 2 minúty.
Schlaďte ich a osušte. Na nepriľnavej panvici opečte pred podávaním na kačacom tuku a postrúhajte ich parmezánom.

Odpovedz
21. apr 2018