icon
398 / 612
Jahodovo tvarohový želatínový koláč
avatar
lubos
autor

Bezlepková piškóta:

100g práškového cukru
5 vajec, žĺtky a bielky zvlášť
1 vanilkový puding

1. Do krémova vyšľahajte žĺtky s cukrom a pudingom.
2. Pridajte do tuha vyšľahané bielky.
3. Dajte piecť na vymazanom a vysypanom plechu (napr. polentou) 20x30cm do 180°C vyhriatej rúry na asi 20 minút.
4. Nechajte vychladnúť a prípadne zrežte, zarovnajte, zhora. Otočte naopak

Tvarohová vrstva:
2 tvarohy
4 plátky želatíny
Cukor podľa chuti
Vanilkový extrakt
1 šľahačka

1. Premiešajte časť teplého tvarohu s namočenou želatínou a preceďte do zvyšku osladeného tvarohu. Vmiešajte vanilku a do tuha vyšľahanú šľahačku. Rozlejte na piškótu a nechajte úplne stuhnúť.

Jahodová vrstva:

Voda zo zaváraných jahôd, višní, alebo jahodový sirup 500ml
6 plátkov želatíny

Vymiešajte časť tekutiny s vo vode povolenou želatínou a preceďte do zvyšku tekutiny. Nechajte jemne stuhnúť a vylejte na vrch tvarohovej vrstvy (jahody už sú tam) a nechajte úplne stuhnúť.

Odpovedz
10. máj 2018
avatar
lubos
autor

V studenej vode zmäknutú želatínu vždy rozmiešajte v časti tekutiny (tá musí byť zohriata, no nie vriaca) a preceďte do zvyšku studenej tekutiny. Rýchlejšie tak tuhne, ako keby ste zohriali celú tekutinu.

Odpovedz
10. máj 2018