Tradičná česká kuchyňa: Rajská s hovězím (paradajková omáčka s hovädzím a knedľou s prídavkom chlebíka)
lubos
autorHovädzie plece bolo krásne pomaličky dusené s koreňovou zeleninou a paradajkovým pretlakom 5 hodín na 120°C. Pred krájaním treba určite nechať jemne vychladnúť.
Mäso pečieme od skorého rána (4:00) pomocou funkcie časovača v rúre. Keď vstaneme, je to už takmer hotové. Nebojte sa všetko pripraviť v predchádzajúci večer (osmažiť mäso a koreňovú zeleninu, zaliať vodou alebo vývarom, pridať bylinky, dochutiť).
Všetko riadne schlaďte, hrniec alebo kastról hermeticky uzavrite a nastavte na pečenie v noci.
Odpovedz
15. jan 2019

Krajšiu fotografiu aj s receptom nájdete v marcovom čísle Dobrého jedla (v stánkoch od polovice februára 2019).