icon
488 / 612
Hovädzia sekaná s prepeličím vajíčkom, prívarok z maslovej tekvice, opečený zemiačik
avatar
lubos
autor

1. Hovädzie a málinko tučnejšie bravčové mäsko pomeľte a premiešajte s trochou strúhanky, vajíčkom, osmaženou cibuľou a cesnakom, bylinkami, petržlenovou vňaťou, soľou a korením.
2. Zmes ochutnajte (upečte si malý hamburger), napackajte na papier na pečenie rozložený na hliníkovú fóliu.
3. Na spodok poukladajte uvarené ošúpané prepeličie vajcia. Zarolujte zatiahnite ako salónku a pečte v rúre asi 30 - 45 minút, do vnútornej teploty 71°C.
4. Rozrežte maslovú tekvicu pozdĺžne na polovice, upečte do mäkka rezom nadol. Osmažte cibuľku, cesnak, zázvor, pridajte cukor, soľ, korenie, dužinu z tekvice, jeden zemiak. Zakryte vývarom. Varte do mäkka. Nechajte chvíľu vychladnúť a pomixujte do krémova, dochuťte soľou, korením, octom alebo citrónovou šťavou, cukrom a čili.

Mňam.

Odpovedz
22. jan 2019
avatar
Komentár bol odstránený
avatar
Komentár bol odstránený
avatar
lubos
autor

Mäsko s vajíčkami pred rolovaním. Ozaj, to zelené sú pražené pistácie...

Odpovedz
22. jan 2019
avatar

@lubos Tak toto je grif určite vyskúšam 👍

Odpovedz
30. jan 2019
avatar
lubos
autor

@adelka992 Ahoj. Pre lepšiu predstavu, tu je niečo podobné s fotopostupom, čo som robil pre Dobré jedlo: https://www.pluska.sk/dobre-jedlo/jedlo/domaca-...

Odpovedz
30. jan 2019
avatar

@lubos počuj ale aj to morčacie musim vyskúšať odrazu ... aj to vyzerá fantasticky 🤤 to by som mohla aj z karé ( chrbta ) králika však?

Odpovedz
30. jan 2019
avatar
lubos
autor

@adelka992 Áno, mohla, no trochu viac by si sa asi narobila (malé mäsko), navyše omáčka bude nevyhnutná, mäsko bude veľmi suché. Ale jasné, smelo do toho....

Odpovedz
30. jan 2019
avatar

@lubos vyskúšam uvidíme 👍👍👍

Odpovedz
30. jan 2019
avatar
Odpovedz
9. mar 2019
avatar
Odpovedz
9. mar 2019
avatar

Už sa pečie som zvedavá ale tento grif s papierom na pečenie to je už čo za vychytávka 👍😁 toto budem využívať často

Odpovedz
9. mar 2019
avatar
lubos
autor

@adelka992 paráda! Krásne si to zvládla!

Odpovedz
9. mar 2019