Hovädzia sekaná s prepeličím vajíčkom, prívarok z maslovej tekvice, opečený zemiačik
lubos
autor@adelka992 Ahoj. Pre lepšiu predstavu, tu je niečo podobné s fotopostupom, čo som robil pre Dobré jedlo: https://www.pluska.sk/dobre-jedlo/jedlo/domaca-...
Odpovedz
30. jan 2019





1. Hovädzie a málinko tučnejšie bravčové mäsko pomeľte a premiešajte s trochou strúhanky, vajíčkom, osmaženou cibuľou a cesnakom, bylinkami, petržlenovou vňaťou, soľou a korením.
2. Zmes ochutnajte (upečte si malý hamburger), napackajte na papier na pečenie rozložený na hliníkovú fóliu.
3. Na spodok poukladajte uvarené ošúpané prepeličie vajcia. Zarolujte zatiahnite ako salónku a pečte v rúre asi 30 - 45 minút, do vnútornej teploty 71°C.
4. Rozrežte maslovú tekvicu pozdĺžne na polovice, upečte do mäkka rezom nadol. Osmažte cibuľku, cesnak, zázvor, pridajte cukor, soľ, korenie, dužinu z tekvice, jeden zemiak. Zakryte vývarom. Varte do mäkka. Nechajte chvíľu vychladnúť a pomixujte do krémova, dochuťte soľou, korením, octom alebo citrónovou šťavou, cukrom a čili.
Mňam.