icon
500 / 612
Jednoduchý svieži višňový koláč s rumovou omáčkou
avatar
lubos
autor

Treba upiecť základnú piškótu,
Natrieť na ňu osladený krém z tvarohu a mascarpone
Naukladať navrch višne
A zaliať želatínou primiešanou so šťavou z višňového kompótu (500ml štavy na 6 plátkov želatíny alebo podľa návodu).

Odpovedz
5. feb 2019
avatar

@lubos vyzerá to super, len nevidím nikde recept na základnú piskotu. Na nete ich je veľa, no táto vyzerá ako z cukrárne 😊

Odpovedz
5. feb 2019
avatar
lubos
autor

@weissrose ahoj! Je to táto piškóta. Na 30x20 cm formu použi iba polovicu receptu, na veľký plech celý.

250g polohrubej múky
5 (250g) vajec, rozdelených na žĺtky a bielky
250g práškového cukru
1/2 prášku do pečiva
125ml (8 lyžíc) neutrálneho oleja
125ml (8 lyžíc) vlažnej vody
vanilka
2 - 3 lyžice tmavého kakaa
Tuk a múka na vytretie a vysypanie formy

1. Žĺtky vymiešajte s práškovým cukrom do peny. Po lyžičkách pridávajte olej a vodu a nakoniec celú vanilku. Zľahka primiešajte preosiatu múku s kypriacim práškom. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh a zapracujte do cesta.
2. Vylejte na maslom vytretý a múkou vysypaný plech a pečte vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C 30 až 35 minút.

Odpovedz
5. feb 2019
avatar

@lubos ďakujem. Vyskúšam 😍

Odpovedz
11. feb 2019