icon
538 / 612
Pečená hovädzia roštenka (roastbeef)
avatar
lubos
autor

Roštenku (certifikovaná bio zo slovenského chovu, vyzretá) sme deň vopred nasolili a zviazali motúzom do valca. Na druhý deň piekli na 150°C do vnútornej teploty 58°C. Po 15 minútach možno mäso krájať.

Zelenina je narýchlo obarená vo vriacej osolenej vode a premiešaná so soľou a maslom, s trochou vody, v ktorej sa varila.

Nastrúhate chren a premiešate s kyslou smotanou, soľou a korením.

Odpovedz
11. apr 2019
avatar

Prosím, zviazať motúzom do valca znamená, že len tak vytvarujem tvar? Nič nerolujem alebo podobne?

Odpovedz
22. apr 2020
avatar
lubos
autor

@janka_v ahoj! Áno, tak. Iba zatiahneš motúzom, aby sa kus mäsa rovnomerne opekal.

Odpovedz
23. apr 2020
avatar

Ďakujem, to musím skúsiť.

Odpovedz
23. apr 2020