icon
546 / 612
Tvarohovo krupicové guľky s jahodami a marcipánovou omáčkou
avatar
Komentár bol odstránený
avatar

mnaaaam, to vyzera vynikajuco 😍 Mozem sa spytat ako ste robili marcipanovu omacku?

Odpovedz
21. máj 2019
avatar
lubos
autor

@marlynko .

Ahoj! Guľky sú robené tradične: plnotučný hrudkovitý tvaroh, jedno vajce (na každých 250g tvarohu 1 vajce) a krupica (pšeničná, špaldová, celozrnná, pšenová, ...) podľa potreby tak, aby cesto držalo pri varení tvar. Ak chceš, pridaj do cesta vanilku, štipku soli a trocha cukru. Zabalíš doň jahody a povaríš v jemne vriacej vode. Cesto nechaj pred varením a plnením oddýchnuť, nech nasaje vlhkosť z tvarohu.

Na omáčku uvar veľmi riedky vanilkový puding (možno zo 1/4 alebo 1/2 pudingu) a vmiešaj ešte do horúceho pravý nastrúhaný marcipán (alebo ak chceš, esenciu), prípadne na obzvláštnenie trochu mandľového amaretta (alkoholu). Potom ešte pomixuj ponorným mixérom. Slaď až hotové, nech vieš, aké je to celé sladké (marcipán bude asi sladký).

Odpovedz
21. máj 2019
avatar

ďakujem krásne... hneď ako budú jahôdky idem na to 🙂... nápad na omáčku naozaj originálny 👍

Odpovedz
22. máj 2019
avatar

@lubos v nedelu som ich robila... jahody sice uz neboli, tak som spravila iba gulky s omáčkou a musím povedať, že omáčka je naozaj TOP... ušlo sa aj kolegynke v práci a tiež sa zalizovala až za ušami... ešte raz veľká vďaka za také super a netradičné recepty ;.) 👍👏

Odpovedz
16. júl 2019
avatar
lubos
autor

@marlynko ďakujem za príjemný komentár a som rád, že chutilo! Prajem ešte príjemný zvyšok dňa!

Odpovedz
16. júl 2019