icon
591 / 612
Losos a šošovicová omáčka z Horskej šošovice (dostupná v DM)
avatar
lubos
autor

Horskú šošovicu som si obľúbil pre jej drobnú veľkosť, chrumkavosť a skvelú chuť.
Uvarte ju ako obvykle vo vode, ideálne vývare, časť pomixujte a vráťte naspäť k ostatnej šošovici. Všetko zrieďte a podávajte s opečenými kúskami lososa, dochutenou kyslou smotanou a upečenými batátmi (sladkými zemiakmi) a červenou repou.

Cviklu pečte v alobale asi 2 hodiny, iba osolenú a potretú olejom.
Potom nechajte mierne vychladnúť a ošúpte. Ak je príliš horká, treba ju dochutiť zálievkou z citrónu, medu, soli, korenia, možno pridať horčicu.

Jednoduché a mňam!

Odpovedz
30. jan 2020