Ďalší tip na víkend: Fašírka (karbonátok) so zemiakovo batátovou kašou
A zostane vám aj na večer alebo druhý deň.
ZEMIAKOVÁ KAŠA
Upečte si múčne zemiaky (aspoň typ B, ideálne však C alebo D, ak zoženiete) a sladký zemiak (batát) v šupke.
Zemiaky ošúpte, popučte s tukom (napr. maslom) a ešte teplé vymiešajte s mliekom alebo ako my, so slepačím vývarom.
FAŠÍRKA
Mleté mäso rôzneho druhu (hovädzie, morčacie, bravčové) zamiešajte s osmaženou a vychladnutou cibuľou (s cesnakom a kúskami slaniny), pridajte kopec petržlenovej vňate, soľ, korenie, červenú papriku, majorán, čili, ak chcete. Pridajte aj v mlieku namočené a vytlačené kúsky ražného chleba, pár vajec.
Malú kôpku zmesi opečte, ochutnajte a podľa chuti dochuťte zvyšok masy.
Vyformujte fašírky, opečte z oboch strán na panvici a dopečte v rúre.
Mňam.
