icon
1 / 1
avatar
lubos
autor

Tip 1: uvarenými zemiakmi z prílohy môžeme vždy prívarok mixovaním zahustiť.
Tip 2: vyberáme čo najkvalitnejší dostupný špenát.

Odpovedz
18. feb 2016
avatar

@lubos super, takto ho skúsim spraviť 🙂 robím ho celkom inak.

Odpovedz
18. feb 2016
avatar
lubos
autor

@irsina83 ako?

Odpovedz
18. feb 2016
avatar

ja ho teda nemixujem, varim len z cerstveho spenatu. neviem preco, ale v mixnutej forme by som ho nejzjedla nikdy 😀 (asi nejaka tazka spomenka zo skolky 😀 )

Odpovedz
18. feb 2016
avatar
lubos
autor

@swarovski poznám to, pri tomto spôsobe s dobrým špenátom je to však ok.

Odpovedz
18. feb 2016
avatar

@lubos Popražím cibuľku, pridáme mrazený špenát ( kupujem bonduelle) a podlejem ho vodou. Dochutím mletou rascou pomedzi prsty, majoránkou, čiernym korením a soľou. Varím 20 minút, pridám šľahačkovú smotanu, povarím. Keď je treba zahustím zátrepkou. A na záver pretlačím cesnak.

Odpovedz
18. feb 2016
avatar
lubos
autor

@irsina83 ďakujem!

Odpovedz
18. feb 2016
avatar

@lubos tradičný recept mojej maminy 🙂 tak ma ho naučila. milujeme špenát od detstva 🙂

Odpovedz
18. feb 2016
avatar

ja robim rovnako ako @irsina83 , aj s cerstvym tak. akurat ja nezahustujem, nikdy nebolo treba 😉

Odpovedz
18. feb 2016
avatar

@lubos ja davam varit spenat do vody....maly kusok cibule vcelku....sol....trocha mletej rasce...prelisovany cesnak, cierne korenie ...urobim riedku zatrepku a vlejem slahackovu smotanu....na zaver trocha masla....s volskym okom a hrubsim platkom opeceneho moravskeho masa....u nas sa spenat ani v ms ani v zs nevaril....iba polievka spenatova a bola vyborna.....varim ju casto aj doma u deti je oblubena....

Odpovedz
18. feb 2016
avatar

ja napriklad spenat varim uplne inak... mrazeny spenat si v hrnci dam rozmrazit, osolim, pridam trosku bud mlieka alebo smotany na varenie a na zahustenie pridavam suche rozky, ,kludne 2 dobre hrste. rozmixujem. je fantasticky nemny a lahodny...
vyskusajte!!

Odpovedz
29. máj 2016
avatar

@sendy182 prosim a das recept aj na spenatovu polievku? dakujem

Odpovedz
27. jún 2016
avatar

@zt ahoj 🌻 ja robim mliecnu....spenatovy pretlak dam varit...do vriacej osolenej vody....kde sa povaril uz aj kusok cibule v celku...po uvareni spenatu zavarim liate halusky, ...ked vyplavaju....zahustim zatrepkou, dolejem mliekom...dochutim trochou cesnaku...na zaver kusok masla...obycajna no nam chuti..😀....svokra robi s rozslahanym vajickom da viac cesnaku...no ta nam nechuti....☺

Odpovedz
27. jún 2016
avatar
lubos
autor

@sendy182 ďakujem.

Odpovedz
28. jún 2016
avatar

@sendy182 spenatovy pretlak myslis spenat mrazeny? alebo kde to kupim? a ako robis liate halusky? a zatrepku robis na napr. 250ml smotany 2 lyzice kopcom hladkej muky? prosim este upresnit, inak dakujem...

Odpovedz
28. jún 2016
avatar

ja robim takto: na oleji ci masti nakrajam cibulu s cesnakom, oprazim pridam bud cerstvy alebo mrazeny spenat, oprazim a zalejem vriacou vodou, posolim a ked je udusene, od kamosky mam tip, zmiesam kyslu smotanu (nie sladku) s troskou hladkej muky, rozhabarkujem a ak treba zriedim mliekom a prilejem a povarim spolu chvilu. Nakoniec pridam este cerstvy popuceny cesnak...k tomu napr. chlieb vo vajicku

Odpovedz
11. nov 2016