@lubos ja davam varit spenat do vody....maly kusok cibule vcelku....sol....trocha mletej rasce...prelisovany cesnak, cierne korenie ...urobim riedku zatrepku a vlejem slahackovu smotanu....na zaver trocha masla....s volskym okom a hrubsim platkom opeceneho moravskeho masa....u nas sa spenat ani v ms ani v zs nevaril....iba polievka spenatova a bola vyborna.....varim ju casto aj doma u deti je oblubena....
ja napriklad spenat varim uplne inak... mrazeny spenat si v hrnci dam rozmrazit, osolim, pridam trosku bud mlieka alebo smotany na varenie a na zahustenie pridavam suche rozky, ,kludne 2 dobre hrste. rozmixujem. je fantasticky nemny a lahodny...
vyskusajte!!
@zt ahoj 🌻 ja robim mliecnu....spenatovy pretlak dam varit...do vriacej osolenej vody....kde sa povaril uz aj kusok cibule v celku...po uvareni spenatu zavarim liate halusky, ...ked vyplavaju....zahustim zatrepkou, dolejem mliekom...dochutim trochou cesnaku...na zaver kusok masla...obycajna no nam chuti..😀....svokra robi s rozslahanym vajickom da viac cesnaku...no ta nam nechuti....☺
ja robim takto: na oleji ci masti nakrajam cibulu s cesnakom, oprazim pridam bud cerstvy alebo mrazeny spenat, oprazim a zalejem vriacou vodou, posolim a ked je udusene, od kamosky mam tip, zmiesam kyslu smotanu (nie sladku) s troskou hladkej muky, rozhabarkujem a ak treba zriedim mliekom a prilejem a povarim spolu chvilu. Nakoniec pridam este cerstvy popuceny cesnak...k tomu napr. chlieb vo vajicku

Tip 1: uvarenými zemiakmi z prílohy môžeme vždy prívarok mixovaním zahustiť.
Tip 2: vyberáme čo najkvalitnejší dostupný špenát.