GastroTip #13: Kelový prívarok, ako ho máme radi. Na masle opražíme cibuľu a cesnak, pridáme celú rascu, majorán, nastrúhaný muškátový oriešok a nadrobno nakrájaný kel (hrubšie listové stonky vykrojíme). Kel osolíme a okoreníme, podusíme a zalejeme vývarom alebo vodou (prípadne pridáme domáci alebo obľúbený bujón), pridáme nadrobno nakrájané zemiaky a varíme, pokiaľ zemiaky a kel nezmäkne. Prívarok schladíme, časť rozmixujeme do krémova (na zahustenie prívarku) s trochou masla a môžeme pridať čerstvý cesnak. Dochutíme a podávame s mäsom, vajíčkami alebo podľa chuti. My sme vytvorili roládu z mletého hovädzieho a vajíčok podľa tohto postupu: https://www.modrykonik.sk/blog/lubos/article/ako-na-to-9-ako-na-masove-rolady-l2rpi6/ Dobrú chuť!
